TISDAGSRECEPTET – TOKSNABB RÄKPASTA

Nu dammar vi av gamla kategorier av bara farten och självklart måste tisdagsreceptet få sin plats den också. Vet ni hur mycket jag har saknat att laga ny mat? Saknat att fotografera mat och saknat att dela med mig till er? Alldeles för mycket. Men jag har också kommit underfund med att mat till den här receptkategorin, det kommer bara när jag har tid att göra maten rättvisa i form av estetiska bilder och bra skrivna recept. Och det har verkligen inte funnits på senaste. Däremot hoppas jag kunna skrapa ihop lite tid till det eftersom att jag tycker om det så mycket. Idag bjuder jag som rubriken lyder på en TOKSNABB räkpasta, nej men ni vet när barnen och sambon är griniga och man bara vill få klar maten så man kan natta ungarna sedan? En sådan. Långt ifrån estetiskt fin, men en lifesaver mitt i vardagskaoset. Och en bra start för en receptkategori som ska få bli levande igen.

Färska eller frysta räkor med skal
En vitlöksklyfta
Körsbärstomater
En påse salladslök
Tre deciliter vispgrädde
En deciliter vatten
Kycklingfond
Rivet skal av en citron
Kryddor efter tycke
Parmesanost

Börja receptet med att förbereda alla ingredienser. Skala räkorna, dela körsbärstomaterna och strimla salladslöken. Fräs sedan vitlöken i olja eller smör i en panna. Tillsätt grädden, vattnet och buljongen och låt koka ihop. Och som vanligt finns inga precisa angivelser i mina recept, för jag höftar alltid när jag står framför spisen. Blanda ner de förberedda ingredienserna, det vill säga; körsbärstomater, salladslök och räkor. Koka upp alltsammans och smaka av med kryddor efter tycke. Jag använde mig av salt, peppar och tillsatte sedan det rivna citronskalet.  Servera med din favoritpasta. Jag skulle gärna gjort den med tagliatelle eller smal smal spaghetti men tog vad som fanns hemma helt enkelt.

10 reaktioner till “TISDAGSRECEPTET – TOKSNABB RÄKPASTA

 1. Detta var en passande kategori att damma av, är ALLTID så dålig på att komma på vad man ska äta och fastnar i gamla mönster. Detta låter dessutom fantastiskt gott. Ska testa någon dag, tack!

  Gilla

 2. älskling, du är så duktig på att laga mat och göra nya goda recept!
  Det är synd jag är så kräsen annars hade jag absoult lagat varenda rätt!
  PUSS på dig. <3<3<3

  Gilla

 3. räkpasta är så gott, måste nog spara detta recept för att testa din sån någon gång. Haha här häftas det hej vilt också, alla recept jag lägger ut på min blogg brukar inte heller vara med exakta mått. Jag tycker verkligen inte exakta mått behövs heller, för jag tycker folk ska höfta och liksom smaka av efter behag det är ju då det blir som godast 😍😍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s