OM PRESS OCH HÖGA KRAV

I Augusti 2019 avstannade den här internetdagboken och stod sedan still till Januari 2020. I fyra månader författade jag ingenting av flera olika anledningar och när jag kom tillbaka vid årsskiftet lovade jag mig själv att inte ha för höga krav angående inläggen här inne. Jag gick från tre inlägg om dagen till två, och har dessutom hoppat över en del dagar. Som igår till exempel, där de kroniska sjukdomarna i familjen satte stopp. Statistiken säger att ni är många som tittat in här under morgonen för den sedvanliga moodboarden och min första tanke var att om inte den finns tillgänlig, fallerar hela veckans bloggning. Självklart är det inte så, men för en allt- eller ingetmänniska som jag så känns det så. Jag tror att många utav er som själv driver sociala medier av någon form känner igen viljan som ofta rinner över och blir stress och press istället.

Men jag tar sats ändå. Utan en moodboard dock. Klockan är 10:37, Frank kommer nog snart att vakna från sin förmiddagsvila och då ska jag och barnen och familjens engelska springer spaniel ge oss ut på en långpromenad i värmen. Termometern visar hela 25 grader i solen just nu och det vore dumt att inte fånga lite D-vitamin medans man kan. Annars kommer större delen av veckans första dagar att vigas åt studier. Ett examinerande grupparbete har varit på tapeten ett tag och den här veckan är det examination. Nästa vecka väntar också min första tenta på högskolenivå. Renoveringsmässigt börjar det hända grejer här hemma och förhoppningsvis kommer stora delar av biblioteket och stora delar av vardagsrummet på plats under de kommande dagarna. Och livet vore lite fattigare om jag inte kan stöta och blöta framsteg och tankar tillsammans med er!

15 reaktioner till “OM PRESS OCH HÖGA KRAV

 1. Känner igen mig så, det känns som ett misslyckande. Men det är det verkligen inte och ibland kommer livet emellan och det är helt okej. Vi finns här ändå!
  Skönt med en långpromenad det saknar jag dagar som dessa när jag ska jobba 12,5 timmar. Hoppas kommande tentan går bra och att renoveringen fortskrider enligt planerna.

  Gilla

 2. Halloj härliga måndag!!

  Förstår precis vad du menar med att bloggen kan ge en viss stress. För några år sedan fick jag nästan skuldkänslor, inte mot mina läsare, men mot mig själv som inte hann med allt jag ville.
  Men man får nog släppa den där pressen på sig själv.

  Hoppas du får en härlig start på veckan, med mycket sol och studier i lagom mängd 🙂

  Kram kram

  Gilla

 3. Man ska nog inte ha något krav på sig Sj o bloggen ja menar man ska blogga när man vill och känner för de – om folk gillar din blogg så spelar de ingen roll om du bloggar tre ggr i veckan eller lägger upp 7-8 inlägg per dag 😍❤️ Ja gillar din blogg oavsett när du lägger upp inlägg vännen

  Gilla

 4. Tycker ändå att det ska vara roligt att blogga, så ha absolut inte för höga krav. 2-3 inlägg om dagen skulle jag aldrig klara av varje dag. Har inte ens sådan fantasi känner jag

  Gilla

 5. De där känslorna har jag haft genom alla åren, till dess för några år sen jag bara bestämde mig för att inte ställa krav och sådär på mitt bloggande. Bloggen behöver inte uppdateras flera ggr om dagen, eller dagligen. Det ska vara roligt att blogga, inte stressande.

  Jag håller också på med examination nu, det går trögt.. Är din första tenta på högskolenivå en salstenta eller hemtenta? Jag har haft jättemånga hemtentor sedan jag började på högskolan men aldrig en salstenta då vår utbildning inte innehåller några sådana. =)

  Gilla

 6. Fina, fina du inte ska du känna så! Jag saknade dina inlägg när du var borta så länge sen vad som publicerades när var inte det viktigaste utan jag blir bara glad när det finns ett inlägg här! Dock förstår jag vad du menar med stressen. Det känns nästan som man ”sviker” människor när det inte kommit upp något, även att det SJÄLVKLART INTE är så! Kram!

  Gilla

  1. Men Sanna, vad fint! Jag kan ju läsa mellan raderna i dina kommentarer att du verkligen uppskattar att vara här inne, men det är så fint när du utrycker det mer exakt. Jag saknade dig också under det uppehållet! Stor kram!

   Gilla

 7. Jag hade otroligt höga krav på mig själv gällande bloggen och Instagram för ett par månader sedan. Jag förstår egentligen inte varför, för det ska ju vara roligt att skriva och dela med sig.. Kravlöst liksom. Nu ser jag det så.. Kravlöst.. Jag hinner liksom inte med om jag ska ha krav osv.

  Gilla

 8. Jag förstår det där med höga krav, jag vill helst inte att bloggen ska stå tom heller. Spännande med din gruppexamination och tenta. Det kommer gå så bra även om det är tufft nu. Skulle gärna vilja se lite före och efterbilder sen framöver när du har tid. 🙂

  Gilla

 9. Alltså, det känns verkligen som att det är jag själv som har skrivit första delen här angående press och prestationsångest. Jag hade ju också en lång bloggpaus förra året och började 1:a januari. Lovade mig själv då att inte låta bloggen bli en stress och press och har, precis som du, tillåtit mig att ha vissa dagar då det inte kommer upp planerade inlägg etc. Är dock också en riktig allt eller inget-person som hellre inte gör någonting alls än att göra någonting halvdant vilket kan vara en aning problematiskt och jobbigt när det kommer till sådant som bloggande. Vi får kämpa på helt enkelt. Kram fina du ❤

  Gilla

 10. Jag känner igen mig så väl men vet du inläggen blir bättre när man vill blogga och inte när man känner sig pressad. Men jag förstår dig precis. Men oavsett hur många inlägg eller när du bloggar så gillar jag din blogg :)💗

  Gilla

 11. Moa! Din blogg är så bra oavsett om du gör tre inlägg om dagen eller tre i månaden. Men jag känner igen mig lite i det du skriver. WordPress räknar ju hur många dagar i rad man har publicerat något. Inte bra för prestationsångesten, haha 😁

  Gilla

 12. Så länge man inte har bloggandet som en ren och den enda inkomstkällan tänker jag att bloggandet måste kännas lustfyllt och något man verkligen vill göra. Samtidigt så vet jag att man ändå kan känna en press att publicera ett inlägg just för att man vet att många kikar in och läser. jag tycker om att läsa din blogg men hoppas att du skriver med glädje.

  Gilla

 13. haha känner igen den där tanken, får liksom samma när jag planerat ett inlägg en dag, sen blir inte det klart då , utan jag får publicera ett annat istället blir liksom lite så man tänker då jaha där sprack veckans blogg planer. Men precis som du säger, vem har sagt det behöver bli sämre för det, då kanske man kommer på nå helt annat att skriva om den dagen som man aldrig hade tänkt på innan annars 😃❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s