STOMMARNA VÄXER FRAM

Kaoset här hemma finner inga gränser, och det tror jag att ni kan ana i bakgrunden på de här bilderna. Men så blir det när man blåser ur ett helt rum för att man ska bygga upp stommar. I mitt förra inlägg skrev jag att det känns som att saker här hemma släpar efter, det kan man dock inte säga om uppbyggnaden av biblioteket. Leveransen med stommar kom i onsdagsförmiddag och igår, tjugofyra timmar senare var alla stommar byggda och förankrade i väggen. Trots det är vi så långt ifrån att vara klara. Men här över kan ni se hur två av tre väggar börjat växa fram iallafall.

Så vad återstår? Listan kan göras och är lång. Nästa steg blir att riva upp alla böcker från garaget så att vi kan mäta ut vart vi kan placera hyllplanen. Efter det kan vi börja spackla, foga och förbereda för helt ny färg. Målningsjobbet och alla förberedelser som hör till det är dock Fredriks jobb och jag ska gladeligen luta mig tillbaka i soffan medan han jobbar. Försöker jag inbilla mig iallafall. Det finns ju både barn, djur och övriga delar av huset som också kräver omvårdnad, tid och kärlek.

19 reaktioner till “STOMMARNA VÄXER FRAM

 1. Gud vad snyggt de kommer att bli 😀 lätt att ja vill ha så här hemma då ja älskar både film å böcker 🙂 mät ni så ni kommer till skott för vill se slutresultatet gumman

  Gilla

 2. Åh så roligt :D. Alltså jag känner någonstans hur jag fullkomligt älskar just det ni håller på med. Planeringen, greja och fixa. Göra allt precis så som man vill ha det, se hemmet växa fram och rummet som blir perfekt. Visst jag förstår också paniken i kaoset på sidan av, (just den biten är jag inte lika pepp vid) men det där man gör och fixar väger liksom över :D.

  Gilla

  1. ÅH! Vet du hur glad den här kommentaren gjorde mig? Jag verkligen känner hur du rycks med i min entusiasm och det gör mig så himla glad. Och jag kan säga att jag också ÄLSKAR det. Att få skapa någonting som bara är ens eget, att på riktigt känna att här ska vi stanna resten av våra liv. Det är helt fantastiskt. Kram!

   Gilla

 3. Men åhh så snyggt det här kommer bli! Kan tänka mig att det är extremt mycket jobb & ni är så duktiga som kämpar på men tror verkligen det kommer vara värt det! Kram ♡

  Gilla

  1. Vi har en del, men kommer absolut inte att fylla ens hälften i början. Men det är ju tänkt att vara ett bibliotek som står tills vi blir gamla så vi hinner nog samla på oss 😍

   Gilla

 4. Förstår att det måste vara oerhört mycket jobb när man blåser ut ett helt rum men jag tänker bara en sak, oj va kul ändå! Så roligt att få fixa från grunden & skapa ett hem att trivas i, ser ju redan på bilderna att det kommer bli så snyggt, ett riktigt dröm bibliotek ju! 😃 Sjukt bra jobbat! Hoppas allt är fint med dig vännen💜

  Gilla

 5. åh vad härligt att få bygga upp för sina böcker….jag älskar verkligen bokhyllor fulla med böcker. Jag måste fråga hur du placerar dina böcker…bokstavsordning, efter författarna, färg eller höjd? Jag har bokstavsordning efter författarnas efternamn, min syster har dem i höjdordning och många andra vänner har de i färgordning….men då hittar man ju inte dem så lätt tänker jag.

  Gilla

  1. Fina Diana! Så kul fråga! Vi kommer placera de först och främst efter författare. Min sambo har många som är skrivna av en och samma och jag har många av Paulo Coelho. Sen kommer vi att sortera efter ämne, typ alla böcker om andra världskriget på ett ställe och alla böcker om inredning på ett ställe🖤

   Gilla

  1. Åh, vad glad jag blir av lite pepp! Det känns nämligen som att vi knappt gjort någonting, men det är klart att vi har det när jag tänker efter. Det är så lätt att vara hård mot sig själv 🖤

   Gilla

 6. Men åh så härligt att biblioteket börjar ta form, ska bli så spännande att se slutresultatet sen! Just det där kaoset är ju tyvärr oundvikligt hur mycket man än kämpar för att det inte ska vara så, och jag ser inte fram emot vårt kaos när vi flyttar😅 Vilken färg ska du ha sen?😍

  Gilla

  1. Nej, alltså kaoset skulle man behöva att någon annan trollade bort. Det känns som att när det är fint i ett rum är det kaos i ett annat. Och som du vet med barn så börjar det ju bara om sen när man har städat. Det blir grönt! Ett pigment vi plockat upp från en tapet vi ska ha i bakgrunden! Kram!

   Gilla

 7. Det kommer bli så himla fint. Köper vi hus i framtiden vill jag så gärna ha ett bibliotek, vi får se om det blir nån gång. Kul att du visar nyfiken på mer bilder framöver

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s