BIBLIOTEKET HAR BÖRJAT TA FORM

Klockan är strax efter sju när jag påbörjar det här inlägget och utanför fönstret står solen högt på himlen. Termometern visar redan 15 grader och jag håller tummarna för att vi får en liknande dag vädermässigt som igår. Efter examinationen som pågick från tidig morgon till tidig eftermiddag klev jag och Lilla My ut på verandan och drog fram biblioteksstommarna vi fått levererat några timmar tidigare. I gassande sol skruvade, spikade och monterade vi och när vi kom in såg jag att solen gett både mina och hennes armar lite färg.

Här hemma finns det nu en färdigmonterad och fastsatt bokhyllevägg och två till ska det bli. Men därefter börjar finliret. Sätta hyllplan, spackla igen hål, slipa ytor, grundmåla, färdigstyrka, sätta lister och socklar och bygga in och placera de böcker som just nu ligger i flyttkartonger i vårt garage. Så det kommer ta ett bra tag till. Och efter det ska rummet tapetseras. Men något ska man väl ha att göra såhär i isoleringstider tycker ni inte?

21 reaktioner till “BIBLIOTEKET HAR BÖRJAT TA FORM

 1. vad skönt att ni har sol hoppas att ni får ett riktigt varmt och skönt väder i dag 🙂 så kul att bygga i hopp en hylla tror att det kommer bli super snyggt med böckerna i den 🙂

  Gilla

 2. Åhhh….det finns inget vackrare än en bokhyllevägg full med böcker….jag har en sådan som lever lite sitt eget liv och växer åt olika håll. Just nu väntar jag på att vi ska bygga en hylla uppåt och över en av dörrarna som liksom är i vägen för mina böcker. Här var det verkligen inte väder att vara ute i utan tjocka kläder i går och det var riktigt kallt i morse också

  Gilla

  1. Vi har också pratat om hyllor ovanpå dörrar förr, men valde att strunta i det för nu. Vi ska nämligen sätta en magisk tapet som jag inte vill ska försvinna alltför mycket.. Kram!

   Gilla

 3. Så skönt väder. Här blåste det dock igår, mindre idag. Sådant här byggande ger mig ångest, haha! Brukar alltid gå åt helskotta. Men ska bli spännande att se efter allt ert kommande jobb och visst ska man ha något att göra hehe.

  Gilla

 4. Känns som många får mycket gjort de här dagarna. Du måste visa då ni är klara 🙂 Böcker ger verkligen en personlighet till ett hem tycker jag

  Gilla

 5. Åh låter så himla roligt, alltså jag älskar ju sånt här och vet ju att du gör detsamma. Just fixa i hemmet och greja bygga och göra nytt. Planera och göra det där man vill ha. Det är ju liksom ro och glädje i själen :D. Jag skulle älska att ha ett litet bibliotek även jag, att kolla på böckerna och känna den där känslan av ”wow”. Två bokhyllor har jag fulla med böcker, sedan små gömmor mer böcker på andra platser, det är underbart med just böcker :).

  Gilla

 6. Men gud vilket härligt väder ni har jag bara längtar tills de är så varmt här 😀 vi har +3 o solsken äntligen 🙂 härligt o få biblioteket färdigt snart då

  Gilla

 7. Vädret har ju verkligen varit fantastiskt! Åh vad jag önskar att jag också hade en altan när jag ser detta.. Vad mysigt att ni kunde göra det tillsammans ♡♡

  Gilla

 8. Hemma hos mamma där jag växte upp har vi ett rum som vi alltid har kallat, och fortfarande kallar, biblioteket. Det rummet är täckt med en bokhyllevägg och mängder med böcker och jag ÄLSKAR det. Det är inte förrän nu i vuxen ålder som jag har börjat se charmen i och det trivsamma med böcker och bokhyllor!

  Gilla

 9. Men så kul att bi är igång, så nyfiken på resultatet verkligen. Du får fota och hålla oss uppdaterade om hur det går och såklart visa resultatet. Visst är det underbart med solen och att man får sol, hoppas den är kvar i morgon när jag är ledig

  Gilla

 10. Vad roligt att er biblotek börjar ta form. Ja de är så skönt när solen är framme och ger värme

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s