KRASCH OCH UPPLADDNING

Dagens grund är lagd. Löskokta ägg på FinnCrisp tillsammans med en grön smoothie gjord på banan, äpple, mango, spenat och havregryn. Och tro mig – en rejäl uppladdning behövs idag. Fredriks fyra dagar med ledighet är över och nu kastas vi rakt in i vardagen igen. De två bloggfria dagarna jag nu lämnat bakom mig behövdes, dels för att reflektera över livet och dels för att ta tag i det. Om jag blivit så mycket klokare vet jag inte, men vissa saker som släpat efter här hemma är iallafall gjorda.

Tvättmaskinen har gått i ett här hemma under långhelgen och det är en klen tröst att tvättkorgen numer bara är halvfull. För tvättstugan svämmar istället över av rena kläder på tvättställningar. Att det är måndagstisdag märks dessutom så väl, imorse kom jag nämligen upp till en diskmaskin som gett upp och kraschat. Men det ska nog gå att vända den här skutan trots allt.

24 reaktioner till “KRASCH OCH UPPLADDNING

 1. Ajdå, surt att börja vardagen med en trasig diskmaskin! Hoppas det går att lösa snabbt? Tyvärr har vi varit utan diskmaskin i några år nu och vi är fem, snart 6 i familjen.. Blir en hel del disk måste jag säga..

  Gilla

 2. Men mums, vilken frukost. Först trodde jag att det var spenatsoppa…. Men nästan rätt iallafall, haha, det var ju spenat i din smoothie. Skönt att ni kommit ikapp lite iallafall. Tycker alltid att så fort tvättkorgen är tom kommer det direkt ett lass med kläder igen. Göromål som aldrig tar slut. Trist att diskmaskinen lagt av. Man märker ju när man inte har den hur mycket tid det sparar. Tråkiga pengar att lägga ut också.

  Gilla

 3. Så god smoothien ser ut! Jag har aldrig smakat spenat, alltid haft lite sådan där känsla, ”jag äter inte spenat” för det känns läskigt haha! Jobbigt att diskmaskinen är sönder. Hoppas den inte gick sönder under tiden den diskade, jag vet i och för sig inte vad som sker då. Hoppas du får en fantastisk dag! Kram

  Gilla

 4. Låter som en bra start iallafall. Jag äter ju sällan frukost men man borde kanske. Brukar kännas på gott och ont när vardagen börjar igen. Men så tråkigt med diskmaskinen, är man van och större fler i familjen så suger det ju.

  Gilla

 5. Gud så trist med diskmaskinen, köper ni ny eller hur gör ni? Gällande din smoothie låter den jättegod. Jag tror jag ska köpa hem precis det där ingredienserna själv, jag måste börja äta mer järnrikt har dåligt ferratinvärde och jag vill få upp det igen så jag kan börja ge blod. Spenat är ju bra för sådant så får köpa hem lite, samt resten :).
  Här har tvätten också gått varm under helgen :).

  Gilla

  1. Det fungerade faktiskt att sparka lite på den! Så lycklig, haha. Känns som att diskmaskin är den tråkigaste utgiften man kan ha i ett hushåll. Speciellt när man sparat pengar för att kunna göra roliga saker och renovera istället. Hade tittat ut lite blommor för trädgården och det kändes som de gick upp i rök, men inte då!

   Gilla

 6. En härlig start på dagen med andra ord, en rejäl frukost är alltid bra! Smoothiesen ser god ut.
  Idag satte jag igång en maskin med underkläder och sedan blir det en med 40 tvätt och så är korgen tom, men vi är ju bara två =) Hehe.. och min sambo tvättar ganska ofta så nu är det min tur.

  Gilla

 7. Men så surt att diskmaskinen är sönder! Vi klarade oss jättebra utan diskmaskin ända tills vi flyttade till huset där det fanns en.. Nu vet jag inte hur vi gjorde innan, haha. Hoppas att det är lätt att fixa. Frukosten såg god ut. Jag orkar aldrig göra en Smoothie på morgonen, möjligtvis på sommaren om jag är ledig.

  Gilla

  1. Haha, SÅDAN OTROLIG IGENKÄNNING PÅ DET HÄR! När man inte har något, och aldrig har haft det så går det bra. Men när man väl haft det då vet man inte hur man ska klara sig utan. Nej, det är lite trix med smoothie. My älskar det och ibland känner jag bara ”näää”

   Gilla

 8. Så god din uppladdning lät och såg ut 😀 Ja asså det där med tvätt är en never ending story 😀 Ser fram emot att barnen ska bli stora och vilja hjälpa till med sin egen tvätt, haha!

  Gilla

 9. Vad fin skärbräda du har. Ja du den där tvätten tar aldrig slut. Tvättkorgen är tum några minuter sen börjar kläderna komma igen

  Gilla

 10. Ja, den där tvätten….skönt att höra att det inte bara är jag som av och till har fullt med ren tvätt som väntar på att bli torr, vikt och inlagd i skåpen. Trist att diskmaskinen kraschade men vet du, hellre diskmaskinen än tvättmaskinen….tycker i alla fall jag.

  Gilla

  1. Det håller jag med dig om, och det sa jag faktiskt till min sambo direkt när det hände. Det går ju att diska för hand, men tvätta för hand känns alldeles för komplicerat. Kram!

   Gilla

 11. Nä fy ja vet inte va vi skulle göra om disk eller tvättmaskinen paja – panik nonstop liksom. Hoppas att de går åtgärda min fina vän ❤️ Smoothie är så satans gott!

  Gilla

 12. Det där är en så tråkig utgift tycker jag. Sådant ska bara fungera. Är inte så mycket för konstiga smothies om jag ska vara ärlig. Vill ha något att tugga på.

  Gilla

 13. Åh nej, vad jobbigt med diskmaskinen! Vårt kylskåp la plötsligt av för ca ett år sedan PRECIS samtidigt som jag hade en helvetesvecka, så jag vet precis hur det känns. Det blir som droppen som får bägaren att rinna över. Men jag tror stenhårt på att du lyckas vända skutan jag 🙂 ❤

  Gilla

 14. Viktigt med uppladdning ibland också och att få vara media fri. Ser verkligen gott ut med grön smoothie och den där tvätten, den kommer du komma igen med snart, skönt att bara få vara.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s