JU FULARE DESTO BÄTTRE

Påskhelgen och påskledigheten har startat och det med lite påskpynt som numera pryder ett hörn i vår matsal. Jag har aldrig varit mycket för högtider och inte heller för dekorationer, men annat är det med min sambo. Han älskar julen mer än någonting i hela världen men tycker att alla högtider ska firas med pynt och god mat. Och när det kommer till pynt har jag kommit fram till att det dessvärre finns en regel i min sambos val som säger ”Ju fulare, desto bättre”. Vilket då också självklart kan förklaras genom de gula påskkycklingarna, men det gjorde iallafall barnen glada. Frank blev minst sagt fascinerad. Jag, jag är mer fascinerad av de torra pinnarna. Och det faktum att vi faktiskt kunde plocka riset i vår alldeles egna trädgård. Jag och My stövlade ut med en sekatör och var inne lika snabbt igen. Det är häftigt och fint.

De senaste åren har vi bjudit in oss själva på påsklunch hos min svärfar, och trots att jag inte tycker om högtider så känns det lite sorgligt. Men, fördelen med att ha en stor gård är att vår trädgård är väl tilltagen och kan bjuda upp till en riktig äggjakt. Våra ägg har skeppats hela vägen från Stockholm hit till Västerås och när jag bjuder på bilder från äggjakten kommer ni förstå varför.

16 reaktioner till “JU FULARE DESTO BÄTTRE

 1. Jag kör på temat ”ju mer desto bättre”. Fast inte på påsken, mina gamla godisägg och en liten kyckling/hare pryder mitt köksbord. Så smidigt att kunna gå ut i trädgården och klippa till lite ris. Något påskris blir det inte här då vi är allergiska. Det hjälper inte att inte ha riset i vatten konstigt nog. Förstår att Frank gillade kycklingarna, det är ju färgglatt! 🙂

  Gilla

 2. Jag firar väl egentligen bara jul. Aldrig firat påsk och aldrig påskpyntat, hehe. Men ändå kul för barnen tycker jag. Kul idé om ju fulare desto bättre haha! Men skönt att kunna plocka sitt egna.
  Barnen blir nog glad över äggjakten iallafall, hehe.

  Gilla

  1. Ja, visst är det så! Kan känna en enorm tacksamhet över att ha barnen att göra saker för nu för tiden. My tjatar redan om påskharen och äggen så jag funderar på om den ska bli av redan idag.

   Gilla

  1. Tänk så lite det behövs för att få barn fascinerade! Det är ju för härligt med dom, att det liksom inte krävs så mycket! Ska bli spännande att se eran älgjakt! Och vara sig man gillar traditioner och högtider eller inte är det ju tråkigt att inte kunna umgås med sina nära & kära… kram fina du!

   Gilla

 3. Åh vilka söta bilder!😍 Nu fick jag mig faktiskt ett gott skratt!😄 Jag får nämligen hålla med din sambo om att de små kycklingarna i riset är jättesöta! 🐥 Om jag hade haft såna skulle jag absolut ha satt dom i riset. Jag älskar liksom din sambo att julpynta, och för mig kan det aldrig bli för mycket julpynt. Men av någon anledning har jag aldrig pyntat så mycket till påsk. Har bara satt fram lite pynt på matbordet.
  Äggjakt låter riktigt mysigt! Jag kanske skulle ordna en sån för mig och maken här hemma😆
  Jag önskar dig och familjen en riktigt Glad Påsk! Många stora kramar! ❤

  Gilla

 4. Dem var lite fulsöta måste jag säga 😉 Jag pyntar aldrig till påsk men minns att jag gjorde det varje år när jag bodde hemma. Hade massa små påskkärringar och kycklingar i porslin som jag placerade ut lite här och där i mitt pyttelilla rum =)

  Gilla

 5. Jag tycker att det blev fint med det gula i ett avskalat ris. Enhetligt, liksom 🙂 Vi har inget påskris alls i år. Jag har glömt att plocka in och det brukar ta någon vecka för det att slå ut så jag hoppar det i år. Nästa år! 😊

  Gilla

 6. Åh men ja tyckte dessa gula kycklingar va så söta ju 😍😍haha ser framemot att få se i från er äggjakt låter spännande måste jag säga 😂❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s