TORSDAGSFAVORITEN – EN NAKEN KROPP

Men vad tycker vi, visst är det väl dags att damma av den gamla kategorin ”torsdagsfavoriten”? Det känns som att det var år och dar sedan, men jag har inte glömt bort hur omtyckt kategorin var. För tillfället finns den inte som enskild kategori här på bloggen, alla gamla inlägg har hoppat ner i kategorin ”Vildrosgatan” och jag tror att de kommande här inne får hoppa ner under kategorin ”Den faluröda gården”. För er som inte vet vad jag dravvlar om så kommer jag varje torsdag framöver att välja ut en favoritsak jag har i mitt hem och presentera den här i ett inlägg med förtexten ”torsdagsfavoriten”. Många med mig verkar nämligen tycka att det är i enskilda personers hem de hittar som mest inspiration.

Senaste i måndags så skrev jag att jag hade tröttnat på posters. Har ni hört något så galet förut? Det är nog inte posters i sig jag tröttnat på utan mer ”posters som finns i alla hem”. Att ett motiv kan säljas i tiotusentals till svenskar runt om i landet. Det känns inte personligt, och på senaste tiden har det inte känts rätt i själen heller. Det finns så många duktiga konstnärer, både stora och små, som borde få mer uppmärksamhet för sina verk. För ett tag sedan skrev jag om husets skyddsängel jag köpt av en tjej jag lärt känna via bloggarnas värld, och nu i helgen hämtade jag ut en tavla från en tjej på Instagram. Och den är utan tvekan en stor favorit här hemma. Ibland kan det vara ”nyhetens behag” när det kommer till inredning men jag är helt säker på att den här kommer hänga här hemma i tiotals år framöver. För det är den värd. Nu hänger den i vårt vardagsrum och gör mig glad varenda gång jag passerar och jag bara längtar tills den nya väggfärgen kommer upp. Jag tror nämligen att tavlan kommer passa ännu bättre med den som bakgrund.

16 reaktioner till “TORSDAGSFAVORITEN – EN NAKEN KROPP

 1. Kul med en gammal favorit! Jag älskar tavlan, visst blir det roligare med något mer personligt med. Kul att kunna stödja någon mindre sådär med.

  Gilla

 2. Men jaa, börja med det igen! Superroligt ju och ger massor med inspo!😍 Tavlan är galet härlig! Jag håller med helt angående posters.. Så otroligt opersonligt kan jag tycka. I nästa hem ska jag också ha snygga tavlor, och canvas med tjejerna på😍

  Gilla

 3. Vilken kul idé att se en favorit ifrån ert hem! Jag älskar i för sig posters och att man kan byta enkelt och även matcha olika med varandra. Kan vara för att jag tycker det är så SVÅRT med tavlor och att jag aldrig riktigt hittat någon jag fallit för… förutom en som sitter hemma hos min farmor av en ballerina – det är så otroligt vacker ♡

  Gilla

  1. Jag förstår verkligen smidigheten i posters, har själv ändrat en del genom åren. Och det är verkligen svårt med tavlor, speciellt eftersom att de oftast kostar en del. Åh, kanske blir det något att ärva i framtiden? Kram!

   Gilla

 4. Så fin den är och håller med dig, posters kan bli riktigt tråkigt när alla har det. Själv så har jag tavlor som min mormors pappa målat på väggarna. Två av dem är med min mormor på så de betyder otroligt mycket för mig. Det där med att se andras hem är verkligen så roligt. Jag fick dock en stalker efter mig för två år sedan. Han hade sett mig på stan, letade upp mig FB där jag blockade honom, då började han skriva på bloggen. Blockade där med (han skrev konstiga saker). En dag så ringer det på dörren. Eftersom jag väntade gäster öppnade jag och där står en främmande man, han var hotfull och arg för att jag BLOCKAT honom från bloggen, samt var galen över att mitt nummer inte gick att få tag på ”SÅ jag var ju tvungen att komma hit”. Sedan började han att ”vi ska bli vänner du och jag”, jag sa NEJ det ska vi inte. Var livrädd för William var hemma, sedan började han referera till fäbojäntan och massa. Jag var så förbannat rädd, så fort jag fått bort honom ringde jag polisen. Den där galningen försökte komma i kontakt med mig flera gånger, han visste var jag brukar promenera osv. Så efter det vågar jag inte visa för mycket av mitt hem :(.

  Gilla

  1. Åh. Din historia är inte helt olik en sak jag varit med om. En stalker som förföljde mig i några år. Jag trodde att brytpunkten skulle komma när jag flyttade från Stockholm till Västerås men det fortsatte ett tag. Det blev rättssak av det hela och rätten dömde honom, som tur var. Men jag kan verkligen relatera till hur det är att inte vilja visa för mycket vart man är eller hur det ser ut. Så levde jag också förut. Kommer ihåg att du nämnt det här någon gång då jag sa att jag ville se mer av ditt hem. Jag hoppas att rädslan släpper hos dig någon dag. Stor kram tills dess!

   Gilla

 5. Kul grej. Finns massa fina posters. Klart man vill ha det lite unikt, men det går ju att ha vilket motiv som helst, men finns ju som sagt hur mycket som helst.

  Gilla

 6. Tycker du gör helt rätt i att damma av en gammal kategori. Tror jag vill göra något liknande faktiskt. Men vi får se. 🙂 Visst är det mycket roligare att ha unika saker som inte alla andra också har. Förstår varför du föll för tavlan. Älskar de murriga färgerna!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s