ONSDAGSLISTAN – DE SENASTE SAKERNA JAG GOOGLADE

Åderblad
Då och då nördar jag ner mig totalt i det här med sticklingar. Det går i perioder. En månad kan jag köpa hem 10 stycken som jag sedan tar hand om, men när sticklingarna blir fullstora blommor vill jag alltid ha nya och ger mig ut på jakt på Tradera. Då och då vill jag se hur sticklingen kommer se ut som fullvuxen, för alla är inte lika fina när de blir stora, och då googlar jag helt enkelt bara namnet.

Bygglov kök
Vi satt och dividerade om det här med bygglov och trodde nog alldeles säkert att vi inte behöver något här hemma. Men efter att ha tittat på programmet ”Husdrömmar” på SVT så blev vi osäkra och bestämde oss för att kolla upp saken. Och slutsatsen? Vi behöver inget bygglov för köket iallafall. Skönt det!

Minifigs Lego
Ni som hängt här på bloggen ett tag vet att min sambo älskar lego, och har så mycket att det var den enskilt största kategorin att packa när vi skulle flytta. Man brukar ju säga att ”man blir som man umgås” och nog har det allt letat sig in ett litet intresse hos mig också. Inte för lego eller legobyggande i sig men för små, söta gubbar som kallas minifigs. Jag har skaffat mig en liten samling med allt från gubbar utklädda som elefanter till giraffer och kaktusar.

DHPPI
Bara en massa bokstäver? Nej. Men en googling i hopp om att jag skulle bli lite klokare inom ämnet hundvaccin. Det är nämligen dags för Brownies del. Och det är en djungel det där. Vad som ska tas vart och när och hur. Som tur är har vi veterinären som kan allt sådant där och vi har tid för alltsammans redan imorgon.

19 reaktioner till “ONSDAGSLISTAN – DE SENASTE SAKERNA JAG GOOGLADE

 1. Vad jag önskade att jag hade gröna fingrar. Ser så rogivande ut, men jag har inget tålamod alls Lego är ju roligt. Kommer tvinga mina barnbarn att leka med det och att bygga

  Gilla

 2. Men vad roligt att du delar med dej av det här 🙂 så mysigt med dessa bilder det är verkligen så fina vår bilder 🙂

  Gilla

 3. Aldrig hört att man skulle behöva bygglov för kök, men skönt att det inte var så hur som.
  Vaccinationskortet är min räddning, haha! Min vet skriver alltid i det när det är dags för nästa.

  Gilla

 4. Jag har fått upp ögonen för det här med sticklingar, har köpt mina första sådana, från en facebooksida. Igår fick jag hem mina två första palettblad och jag ser fram emot att få se de växa. Jag fastnade för de där åderbladen och nu vart jag sugen på sticklingar från en sådan. Vet du vad en sån stickling kan kosta? Är det tradera som gäller för att hitta en sån? Du har inga sticklingar till salu?

  Gilla

  1. Men WOW vad häftigt och välkommen till sticklingsvärlden säger jag bara. Nu kommer du aldrig kunna sluta! Det varierar otroligt mycket i pris beroende på om de är vattenrotade, orotade och jordrotade. Och så kan det ju bli budkrig på Tradera men jag skulle rekommendera att kika där! Jag älskar att köpa därifrån. Kram!

   Gilla

 5. Jag har också eller är en trädgårds och sticklingnörd. köpte flera ifjol på tradera Vilket var så himla roligt. I år gnäller maken på alla krukor som jag ännu inte kunnat flytta ut. Visst är det kanske lite för många erkänner jag

  Gilla

  1. Ja, jag kommer ihåg när du nämnde mig i ett inlägg med sticklingar då du blivit inspirerad här inne hos mig. Fint att se att det har levt vidare och blivit en större hobby! Och du? Man kan aldrig ha för många!

   Gilla

 6. Ja bygglov är nog rackarns bra att kolla upp i förväg så man inte får bekymmer senare. Vi måste renovera hela vårt hus typ så det måste jag nog också rota i för säkerhets skull.. 🙂

  Gilla

 7. Vilken lättnad att ni slipper krångla med bygglov! Allt som gör vardagen och livet lite lättare och mindre krångligt är ju tacksamt. ☺️ Åh, hoppas att det går bra hos veterinären med vaccineringen! Kram ❤️

  Gilla

 8. Åh så sugen jag blev på sticklingar nu! Det är något visst med att gå där och pyssla om dom & se hur dom växer! Kanske skulle ta och börja igen… KRAM

  Gilla

 9. det är väl skoj då man har sånt är sticklings intresse eller va det heter fniss . en sån blomma har ja nog me haft känner igen

  kram o hoppas solen kommer till er i morg

  Gilla

 10. Haha de sista ja ja trodde lite de bara var nå bokstäver först haha, rolig grej att skriva om vad man googlat haha man googlar ju så mycket egentligen idag😂❤️

  Gilla

 11. Sticklingar är ju så mysigt att odla, se dem växa och sköta om. Jag har några elefant öron, annat har jag faktiskt inte testat.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s