ETT STYCKE TISDAGSFRUKOST

Ett stycke tisdagsfrukost kommer lastat! Havregrynsgröt och morotsbitar till Lilla My, äggmackor till mig och en grötklämmis till Frank. Allt pålastat på en bricka jag fick av min svärmor i helgen när hon var här med matsalsmöblerna. Och den största frågan i livet just nu är varför jag inte äger fler brickor. Jag ska erkänna att jag har försökt, och att samtliga faktiskt har gått sönder på ett eller annat vis. Men jag blir nästan provocerad av det faktum att jag inte brytt mig om att köpa nya. För det skulle lätt kunna gå under ”mest användbara saker i ett hem” om ni frågar mig. Speciellt nu när våren och sommaren kommer och vi förhoppningsvis kommer äta både frukost, lunch, mellanmål och middagar ute antingen på gräsmattan eller på verandan. Även nu när vi har en matsal, och dessutom lyxar till det med att äta framför tv:n ibland (som ligger tre rum bort från köket) så blir det ju ett himla springande.

Nog tjatat om frukostar och brickor, tisdagen har gjort entré och idag har vi ingen tid till att ligga på latsidan. 09:15 idag ska jag delta i ett examinerande litteraturseminiarum och jag hoppas att Frank sover iallafall en del utav det. Det ser ut att pågå fram till 12 och därefter hoppas jag att det är lika fint väder som igår så att vi kan gå ut och fortsätta röja i trädgården. Jag och barnen började nämligen redan igår med att kratta upp de tusentals löv som pryder vår gräsmatta och jag gick loss med sekatören och började klippa ner en av de tio buskar/träd vi har på gården. Det finns mycket att stå i i en trädgård som på många ställen fått växa igen men det ska vi råda bot på. Fredrik jobbar dessutom sent vilket betyder att det blir några extra timmar själv med barnen där man ensam ska stå för sysselsättningen samtidigt som man ska få vardagspusslet att gå ihop.

20 reaktioner till “ETT STYCKE TISDAGSFRUKOST

 1. Men så god frukost bricka som du har ordnat det ser verkligen super lyxigt ut mums 🙂 Hoppas att han kan sova en stund så att du kan fokusera på ditt deltagande ❤ hoppas du får ett fint väder så du kan fixa ute i dag

  Gilla

 2. Nu vart jag påmind om att köpa en redig bricka, det har jag ju ingen faktiskt. Gissar på att trädgården blir det stora äventyret i sommar med tanke på omständigheterna så jag behöver nog också en 🙂

  Gilla

 3. Åhh vad jag skulle vilja käka frulle med er!
  Lycka till med både skolan och trädgårdsröjandet idag, själv ska jag strax gå ut och njuta av en kaffe i solen, det är vår i Skåne, 16 grader hade vi igår!
  Stor kram vännen ❤

  Gilla

 4. Jag har nog aldrig använt en bricka, hehe! Men kanske dags för dig att köpa nytt då. Så gott med äggmackor!
  Du har fullt upp som vanligt hör jag. Hoppas det blir lite trädsgårdstid då, det låter ändå lite avkopplande i allt.

  Gilla

 5. Brickor tycker jag också om! Men har tyvärr inte hittat någon jag gillar än 😂🙈. Det är verkligen skönt att våren börjar komma nu ! Älskar att sitta ute och äta , eller bara med en kopp kaffe 😀 ! Här ska det också rensas i trädgården idag 🙂

  Gilla

 6. Ja brickor är en bra grej 😄 Jag lägger min mat på en bricka och smyger upp på mitt rum och äter. Finns massa fina.
  Så härligt att kunna börja sitta ute i trädgården nu 💕🌸

  Gilla

 7. haha pratade om gröt frukost med en kompis för någon dag sen. Och jag insåg då att jag bara äter gröt nu mera under julen haha, men det är ju gott så vet inte varför det blivit så att jag bara äter det just då 😂❤

  Gilla

 8. Den där frullen kan man verkligen inte klaga på hörrudu 😀 Åhh gräsmatta Jadu vi var mesta dels snö så inga gräsmattor syns än så länge hahah!! Gud ja vill köpa brickor men glömmer alltid bort de när man typ e på dollar eller så för de har så mycket annat snyggt att man fastnar för de 😂🙈

  Gilla

 9. Mumms vilken god frukost du åt igår! Ägg på mackor är ju så himla gott. Hoppas du kunde kolla på undervisningen och att Frank sov. Visst är det härligt att våren är här nu 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s