SÖNDAGSNÖJE MED GULDKANT

Här – Hos Järfälla Kök hängde vi igår och satte guldkant på vår söndag. Eller på en skräddarsydd tv-möbel vi fick hjälp med att designa. Benen där har nämligen mässingsbotten. Men mer än så tänker jag inte avslöja för tillfället. Tala är silver och tiga är guld som ordspråket så fint säger. Att få stiga in i ett stängt showroom, öppet för bara oss och sätta sig ner och med en kopp kaffe planera för framtiden var magiskt. Framtiden som inom tre veckor då vi förhoppningsvis kan hämta tv-bänken, och framtiden som något år framåt när vi kommer riva ut vårt kök och bygga ett med luckor och tillbehör från Järfälla Kök. I deras showroom hade jag kunnat hänga en hel dag och bara vandrat omkring och tittat på alla fina kök, skänkar och skåp. Och jag får nypa mig själv lite i armen när jag tänker på vår möbel som kommer stå här hemma.

I tider som denna har folk börjat uppmärksamma hur viktigt det är att värna om småföretagarna som man vill ha kvar. Om den lilla kvartersrestaurangen som inte har några kunder men erbjuder takeaway. På nära håll har vi i familjen också fått uppleva varsel i form av kollegor till Fredrik som kanske behöver gå om jobben slutar trilla in. Det går inte längre att ta för givet att man ska ha lyxen att kunna frossa i val när man ska köpa saker. Efterfrågan styr och trots att inte någon kan göra allt så kan alla göra något litet för de företagen som man tycker om. Köp en liter mjölk hos din lokala affär istället för på ICA Maxi. Eller som när vi ändå har Järfälla Kök på tråden, skräddarsydda luckor där istället för på mångmiljardföretaget IKEA. För oss handlar det också om att få någonting som inte finns i varje hem. Jag har till exempel börjat tröttna på posters och börjat köpa tavlor av små konstnärer och väljer med en annan omsorg här på gården – vårt livsprojekt.

18 reaktioner till “SÖNDAGSNÖJE MED GULDKANT

 1. Åh så spännande att få se tv-bänken sen… haha… nu är jag sjukt nyfiken ju!
  Håller helt med dig om att det är viktigt att stödja sina lokala företag.
  Alla påverkas av situationen nu 😦

  Så otroligt fina bilder!
  Skulle vilja ha det vit färgade köket… så fint!!

  Kram kram

  Gilla

  1. Jag tycker att det är så roligt att du blir SÅ nyfiken! Världens bästa du! Ja, vi fastnade också mest för det vita köket så de luckorna och styrseln blir det nog i framtiden – dock i annan färg. Kram!

   Gillad av 1 person

 2. Visst är det roligare med något som inte alla har. Vi har IKEA kök, men det fanns då vi flyttade in och vill inte renovera bara för sakens skull

  Gilla

 3. Ja man vill ju ha det lite personligt. Vi har ett IKEA kök, men det såg ut så då vi köpte och vill inte renovera ett fullt fungerande och relativt nytt kök.

  Gilla

 4. Men asså wow de är ju assnyggt 😀 posters är snyggt de är ju bara att sätta ram eller dylikt till liksom vi köpte poster på Ikea med sån där enkel ram att sätta fast den – skitsnyggt

  Gilla

 5. Åhhh , vilken känsla det måste ha varit. Och så vackra bilder av specifika detaljer du tagit.
  Blir säkert superbra att få hem möbeln, det är alltid lite speciellt när man varit med och verkligen planerat och tänkt ut hur man vill ha det.

  Gilla

 6. Förstår att du inte vill avslöja allt för mycket om eran möbel men jag blir sjukt nyfiken, haha. Håller med om att vi verkligen behöver gynna de lokala små företagen nu när det krisar för så många. Skrämmande med den samhällskollaps som blir av viruset.

  Gilla

  1. Jag blir så glad över att du blir så nyfiken Hanna! Ja, det är saker som man inte tänker på, som man bara tar förgivet som nu går och sakteliga dör. Kram!

   Gilla

 7. Håller helt klart med dig. Bland annat min man blev ju utan en 6-veckors turné pga Corona.. :/ Och hans vän / kollega håller nog på att gå i konkurs. En annan (tjejernas Gudfar) har inget jobb alls nu pga eventbranschen.. Fan, så allt har ställts till det. Hjälp de små, lokala företagarna så de klarar sig – helt klart.

  Gilla

 8. Men så fint! Jag håller med dig om att nu måste vi verkligen stötta småföretagarna! Vi försöker handla lite då och då från de mindre butikerna i området, förhoppningsvis så hjälper det någon 🙂

  Gilla

 9. Men å så mycket fint, vill också ha nytt kök. Älskar dem allihop. Vitt är fint men även med lite färg. Kul kul

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s