EN KOPP KAFFE I ETT TOMT RUM

Klockan 05:30 satte jag punkt för min natt, tog med mig lillebror från övervåningen och startade morgonen på nedre plan. Familjens storasyster och pappa ligger fortfarande och sover på övervåningen och efter lite lek och mys framför tv:n har jag precis bryggt mig en kopp kaffe. Kaffekoppens placering har betydelse för vad som kommer att hända den här dagen för den står nämligen i en helt tom matsal. Som dock vid kvällens slut kommer ha fyllts med nya matsalsmöbler. Min svärmor ska ta sitt pick och pack och flytta till ett nytt radhus med sin sambo och kvar blir deras matgrupp som inte längre får plats. Men här på gården finns plats så att det räcker och blir över. Det köksbordet som vi hade med oss var i och för sig utdragningsbart och har spelat sin roll väl vår första månad, men vi har bara haft tre stolar till det. Nu får vi sex stycken som hör till det nya bordet vilket underlättar framtida middagar och fester.

Annars finns det inte så mycket satta ramar och fasta tider för den här lördagen. Fredrik ska åka iväg och hämta en tavla jag beställt av en konstnär och klockan 16:20 samlas hela familjen framför V75. Den fantastiska lördagstraditionen som inte ens Covid-19 kan röja ur vägen. Vår termometer visar -6 grader men den klarblåa himlen bjuder in till tankar om att det kommer att kunna bli riktigt varmt i solen idag. Jag vet att det ligger några paket och brev och väntar på min stora tjej nere vid brevlådan, som är placerad tre minuters gångavstånd från tomtgränsen, så dit ska vi nog ta en promenad.

15 reaktioner till “EN KOPP KAFFE I ETT TOMT RUM

 1. haha självklart blev jag nyfiken va för tavla du köpt, och av vilken konstnär. Kan du inte skriva om den och visa den här i bloggen sen blev så nyfiken 😍😍

  Gilla

 2. Vad spännande att få eller kunna beställa en tavla av en konstnär. Du får gärna berätta mer om den och det framöver. Då får jag hålla tummarna för er på V75 i eftermiddag fast högsta vinsten den tar jag hem idag bara så ni vet tänkte jag. Fniss!!! Kram Kram

  Gilla

 3. Vi klev visst upp samma tid idag. Så bra att ni har plats för att ta emot bordet och stolarna. Bra ju när saker och ting kan återanvändas och få ett nytt hem. Härligt med en ganska oplanerad dag. Vad kallt ni har och vilken rolig lördagstradition med V75. Önskar dig en fantastisk dag!

  Gilla

 4. Hua så tidigt. Skönt att de andra kan sova kvar. Låter som att de nya möblerna kommer bli bra. Ändå skönt att inte ha för mycket planerat och att lördagstradiotionerna står kvar.
  Får vi se tavlan sen?

  Gilla

 5. Vad roligt att ni kan ta hand om bordet när din svärmor inte kunde ta med sig det! Att ha många stolar som matchar med bordet är riktigt nice. Kommer ihåg när jag fann ett ekbord på facebook-loppis för billigt pris och köpte det! Sambon hade velat ha ekbord länge och när jag fann detta kunde vi inte stå emot. Det ingick 6 stolar men de var riktigt kassa och dessutom hade vi 6 stycken som någon släkting till min sambo hade gjort så vi ville ha de istället! Perfekt med stort bord.

  Gilla

 6. Vi har -2 o solsken, så himla mysigt 😀 Åhh så spännande med en tavla den vill jag så gärna se 😀 Spännande att se hur de blir med alla möblerna sen också – va kul 😀

  Gilla

  1. Det blev en tidig morgon för er! Vad spännande med en ny matgrupp, ska bli kul att se både den och tavlan sen. Är så spänd på att få se massa bilder på eran gård! KRAM

   Gilla

 7. Jag är sugen på att få veta vad du har köpt för tavla. Det är ändå så ovanlig idag när posters köps och byts typ varannan månad😊 hoppas få se det i morgondagens inlägg.

  Gilla

 8. Kul när man kan ta över möbler frå. De som inte får plats med dem längre men passar er väl. Härligt, hoppas ni blir nöjda.
  Hoppas ni får en riktigt fin lördag och den där beställda tavlan… hoppas vi får se den här senare.

  Gilla

 9. Så mysigt det låter så där på morgonen. Att vakna upp till en fin dag tidigt, jag brukar alltid vakna tidigt men är sällan jag går upp på helgen utan blir oftast att jag ligger kvar bara för att lyssna på tystnaden. Jag gillar den saken, när det är alldeles tyst och man bara hör huset liksom.
  Annars låter det jättefint där med bordet och jag förstår att det är väl välkommet hem till er :).

  Gilla

 10. Helt perfekt ju att ni kan ta över möblerna då och får fyllt er matsal. Så nyfiken på mer bilder innefrån ert ny hem. Hoppas du visar upp lite då vi gärna ser mer

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s