SNÖBEKLÄDD MARK

Semlans tid är över, iallafall för det här året, och det har jag inte här hemma. Men – helt plötsligt har vi snö utanför fönstret igen. Och det i massor. I samma stund som vi satte oss ner vid köksbordet igår kväll för att inta middagen övergick regnet till snö samtidigt som åskan och blixten kom på besök. April bjuder med andra ord även detta år på konstigt skiftande väder. Men, jag tror aldrig att jag har varit med om att det snöar, åskar och blixtrar samtidigt. Ovädret drog över på en kvart men snön fortsatte singla ner från himlen hela kvällen. Det gör att marken fortfarande är vitbeklädd trots att vi övergått till plusgrader nu på morgonen.

Under alla månader folk suttit och diskuterat vårens framfart har jag sagt ”Å jo, snön kommer i april” och det har den ju gjort. Trots att jag tror att den kommer att försvinna igen under dagen. Semlan här över åt vi i Sälen. En morgon när Fredrik och jag gick till bageriet kom vi inte bara ut med frallor i massor utan även semlor. Det är två månader sedan vi var där men det känns som att den resan var i ett helt annat liv. Tänk vad udda tiden kan vara ibland. Speciellt i relation till andra saker i livet.

8 reaktioner till “SNÖBEKLÄDD MARK

 1. Ja du de där värdet. Inte nog med skämt i början på månaden utan nu ett skämt väder med. Men så är de över allt. Skåne har haft snö läste jag

  Gilla

 2. Åhhh, den där semlan såg väldigt god ut, även om dess tid just nu är över. Jadu, aprilvädret är sannerligen lynnigt…så svårt att veta vad mans ska ta på sig innan man går på morgonen…ännu svårare för dem som har barn förstås.

  Livet ser verkligen annorlunda ut för många just nu.

  Gilla

 3. Ja det är helt galet egentligen! Dessa underbara vårkänslor man haft och så tittar man ut och det snöar! Och dessutom ligger det kvar även idag😅 Men som du säger, man visste ju att det skulle komma igen i april, det är ju samma knäppa väder varje år!😘

  Gilla

 4. Men mums vad gott med semlor här var det värdens storm med snö i går men nu värkar det som att det är solsken på gång 🙂 hoppas du får en fin dag

  Gilla

 5. Det var snöblandat regn hos oss förut men det var bara en kort stund, så skönt när snön inte lägger sig tycker jag! Jag är dock beredd på snö hela maj också. Det snöade en gång i slutet av maj, så svinigt trist.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s