FRÅN FÖDSEL TILL FÖRSKOLEPLATS

När jag skriver det här inlägget är klockan 08:45. Alltså mycket tidigare än vad det kommer finnas tillgängligt för er. Killen som är nyfödd på bilden här över har precis somnat i sin spjälsäng på övervåningen och jag, jag har precis tackat ja till hans förskoleplats. Ja, ni läste rätt. Tackat ja, till hans förskoleplats. Det känns som att jag varje dag pratar om hur ogreppbar tiden är just nu och det här förstärker verkligen min känsla. Om två veckor har Frank varit hos oss på utsidan lika länge som han var på insidan, men det känns som att det var tio år sedan jag var gravid. Det känns som att han så självklart funnits hos oss så mycket längre. Ändå känns det som att förskoletiden har varit så långt borta. Som att vi aldrig kommer nå dit.

Till skillnad från alla jag stöter på så har jag ingen ångest över det här med förskola. Det fanns ingen ångest hos mig när jag skolade in Lilla My heller. Det kändes inte otryggt eller jobbigt att släppa taget, tvärtom faktiskt. Jag ser fram emot de dagarna då jag kan disponera tiden annorlunda. Där allting kommer att ha sin tid. Hundra procent fokus på hunden, gården och studierna på dagarna, och hundra procent fokus på familjen eftermiddagar och kvällstid. Nu är det ett enda virrvarr av alltihop och jag känner ofta att jag inte räcker till någonstans.

11 reaktioner till “FRÅN FÖDSEL TILL FÖRSKOLEPLATS

 1. Tänk vad fort tiden går ändå. De bara susa förbi man hänger inte med alls. Jag menar meja va valp för några år sedan men att hon är sex år redan är obegripligt

  Gilla

 2. Men herregud vart tar tiden vägen? Jag tycker inte alls det är länge sen du hade bilder med en fin gravidmage! Och för mig som jobbar på förskola känns det ju även jätte kul att läsa att du inte har någon ångest när det kommer till förskola. För jag tycker som du; det är väl perfekt om man kan ge sin familj ALL fokus under eftermiddagen och kvällen! Kram fina du!

  Gilla

  1. MEN ELLER HUUUR! Jag är så glad att du förstår mig Sanna. My började på förskola bara någon vecka efter sin ettårsdag och det hon har lärt sig där i samspelet med andra hade jag aldrig kunnat göra själv hemma. Sådan otroligt fantastisk verksamhet! Kram!

   Gilla

 3. Så härligt att du har den känslan inför förskolestarten, jag kan lite förstå det också då det märks att du är en människa som gillar att göra saker. Min uppfattning av dig är att du är en aktiv person som vill hinna med massor och inte gillar när saker blir för ”lika”. Så kan se att du ser fördelar i att få dela upp lite och således få det bästa av allt :).

  Gilla

 4. Åh, så fin han är! Jag har många gånger tänkt på det där att det måste bli ÄNNU mer påtagligt hur otroligt snabbt tiden går när man har barn och faktiskt kan SE tiden som gått på ett annat sätt. Skönt att höra att du inte har några jobbiga känslor inför förskolan iallafall 🙂 Kan tänka mig att det blir skönt att få fokusera lite på dig själv om dagarna!

  Gilla

  1. Ja, det stämmer verkligen. Man funderar nog inte så mycket på sig själv när man väl blivit vuxen men när man delar vardagen med massa små så ser man ju framtiden i realtid. Kram!

   Gilla

 5. Tiden går verkligen sjukt fort, hänger inte alltid med i svängarna. Vad skönt att känna sig så trygg med förskolestarten. Jag var heller aldrig särskilt orolig när barnen skolades in. Det blir skönt för dig att kunna få lite tid på dagarna till studierna.

  Gilla

 6. Visst går tiden fort och man får nästan en chock när det är dags för förskola. Inte jag heller, vi har dessutom börjat med Logan färre dagar vilket kändes riktigt bra. Han är 2,5 år och går bara 4 dagar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s