HÄR I VÅR TRÄDGÅRD

Någonstans mellan Covid-19, trotsåldrar och studier försvinner mina veckor. Jag kan inte för allt i världen förstå att det redan är torsdag idag. Men jag tackar och bugar och bockar till livet för att vi kommer närmre helgen. För att det innebär att jag får ha Fredrik hemma på fortet, och att jag kanske efter en månads isolering kan bryta den för att sätta mig i en bil och åka på ett planeringsmöte som rör gården. Men det har vi inte sett ännu. Jag hinner inte med världen utanför. Förstår inte att det redan börjat blomma av vilda blommor i vår rabatt intill husväggen, att de förra ägarnas satta rabarber börjat ta sig i odlingslandet och att träden faktiskt börjar få knoppar. Min fjärilslavendel som jag tagit med mig från förra boendet doftar fantastiskt, murgrönan övervintrade och lever och min rosa doftpion kommer nog att växa upp i sin kruka i år igen.

Vi går i full fart mot vår, vissa skulle nog säkerligen vilja hävda att våren redan har kommit men jag har för mig att det finns någon regel som rör plus och minusgrader. Kanske är det så ogreppbart för mig för att våren alltid förknippats med hockeyns avslut och fotbollens start. Och här sitter vi, utan sport alls. Petitesser för många, livsavgörande för oss som andas och lever för det. Men hur som helst; det är torsdag. Aprils första dessutom och jag har ingen aning om vart dagen bär oss.

7 reaktioner till “HÄR I VÅR TRÄDGÅRD

 1. Hoppas du kan få bryta isoleringen och gå ut lite, förstår att det är tungt. Skönt att gubben kommer hem hur som. Förstår att det är svårt att greppa tiden utanför med. Så fint med blommorna dock.
  Jag tittar inte på sport men jag fattar att det är tråkigt för er som följer det.

  Gilla

 2. A härligt det låter med alla blommor som har eller kommer att komma upp. Jag har allt annat än gröna fingrar och planterar enbart sånt som ska dras upp när sommaren är över. Våren har inte kommit men känslan av den har 🙏

  Gilla

 3. Mellan allt det där du beskriver så hoppas jag att du och barnen får tillfälle att mysa ordentligt, krypa ner under en filt och slå på en riktig Astrid Lindgren klassiker.
  Kämpa på så kommer helgen fortare än kvickt vännen!
  Tusen kramar ❤

  Gilla

 4. Nog är det konstigt att det är april och en vårmånad ändå? Jag blir lika förvånad varje dag jag ser ett vårtecken, kanske för att jag själv isolerar mig efter jobbet och knappt möter människor alls. Första våren när jag inte promenerar runt och tittar på myrorna som kommer fram, eller ser den där citronfjärilen som glatt seglar runt. Eller små nyckelpigor som rör sig fint, eller den där humlan som just vaknat. Det är som att medan jorden växer till liv så gömmer jag mig inomhus, för att slippa bli sjuk.

  Gilla

  1. Ja, tiden är verkligen ur led. Jag är glad över vår gård och de privata vägarna vi har runtomkring här. Att ta en promenad om dagen gör att man inte riktigt tappar all kontakt med världen utanför. Jag önskar så att du vågade dig ut på en promenad det skulle nog göra dig gott. Kram!

   Gilla

 5. Här har väl våren kommit på sätt å vis. Idag har vi lite snö flingor som dagar men utöver de har vi Haft fantastiskt väder med sol 😀 underbart! Eftersom att de är skitväder för oss så har jag kört igång en maskin med våra badrumsmattor och diskar 🙂 Har även kört en sväng med snabeldraken.

  De är mycket om Corona nu att de på dollar har satt upp skyddsglas vid kassan så personalen är trygga o säkra mot viruset – vi såg de igår

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s