BUCKET LIST APRIL

Innan flytten pratade jag och Fredrik om hur snabbt vi trodde att mars skulle gå, och visst hade vi rätt. Den första månaden i huset har verkligen sprungit förbi och jag tror att det finns många olika anledningar till det. Dels att Fredrik jobbat en del, och jag har pluggat massor. Men också för min del för att jag är inne på dag 25 (eller är det 26?) av isolering här hemma på gården. Tiden blir så svår att greppa när vardagen pågår som vanligt någonstans utanför fönstret medan allt man själv gör är att ta promenader med hunden, pyssla hemma och visualisera för framtiden. Men nog om mars! Det har helt plötsligt hunnit bli april och jag har funderat ut vad det kommer innebära för den här familjen.

/ Moodboard & Bucket List April /

Renoveringarna fortsätter
Renoveringen här i huset kommer att fortsätta fortlöpa och med lite tur kanske vårt master bedroom på övervåningen blir klart. Iallafall om man räknar bort de två kattvindar som ska bli walk in-closet och legorum. Men det handlar inte bara om sovrummet. I förra veckan beställde jag stommarna till det som ska bli inbyggda bokhyllor i vårt bibliotek och de förväntas komma tredje veckan i april. När de är på plats ska det målas, tapetseras och göras fint. En tv-bänk ligger också på agendan och ska faktiskt planeras ihop redan nu på söndag.

Springa tre gånger i veckan
Det här är ett mål som just nu är ytterst oklart. Jag hoppar på en ny medicinering om bara någon dag som bitvis kommer att byta ner kroppen och med det är det också helt omöjligt att säga om jag kommer orka göra annat än att klara av vardagen. Men jag har iallafall som mål att komma ut och springa tre gånger i veckan för att stärka upp kroppen och rensa huvudet. Det blir dessutom utomordentlig motion för min springer spaniel.

Hitta tillbaka in på bokspåret
Jag kan inte för allt i världen förstå hur jag kunde slira ur bokspåret igen. Kanske, eller mest troligt är väl för att jag har annat att göra. Och tusentals sidor med kurslitteratur att ta mig igenom de här dagarna. Men, jag vill så gärna hitta en bok eller bokserie som drar mig in i den där världen igen. Så att jag kommer tillbaka till att föredra en ljudbok i öronen på promenaderna med hunden och barnvagnen än musik som egentligen sprider intrycken ännu mer.

Laga nya rätter
Jag har kommit in i någon konstig fas där jag har tröttnat på all mat vi lagar till vardags. Och då ser våra matlistor väldigt väldigt mer utvecklade ut än många andras. Dessutom är jag inte hungrig på kvällarna och rycker mest på axlarna när Fredrik pratar med mig om middag. Och det känns så tråkigt – eftersom att vi alla här hemma älskar att laga mat och älskar att äta god mat. Så jag måste nog experimentera ihop några nya rätter eller prova nya recept för att hitta nya favoriter.

16 reaktioner till “BUCKET LIST APRIL

 1. Ja jag är hemma jag med men för är inte hundra än efter förkylningen sen ska man ta de försiktigt med Corona överallt o de men ska tagga inför en arbetsvecka nästa vecka då jäklar 🙂 får bara två veckors semester i sommar så vill ligga i ordentligt med jobb fram tills dess 🙂

  Åhh vill också ha hus så man kan fixa å renovera o så 🙂 de blir bra ska du se vännen å jag hoppas verkligen att man får se resultat sen 😀

  Gilla

 2. Tycker att du har rätt vettiga mål i april som du vill uppnå. Jag funderar själv på att göra nån sån lista. Men får se hur det blir. Men jag tror att du kommer att klara målen rätt bra.

  Gilla

 3. Åh hoppas inte medicinen gör dig för utslagen!
  Klarar du inte av att springa så kan du ju gå på lite snabba promenader kanske?

  Åh det där med middag är så trist!!!
  Jag tycker det är roligt att laga mat men det blir så enformigt, för man lagar vanligt vis rätt lika mat med två veckors intervaller…
  Skulle faktiskt oxå behöva testa lite nytt.
  När vi bodde i Sverige så hade vi matkasse varannan vecka och det var faktiskt jätte roligt. Alla ingredienser kom och recepten var färdig planerade. Bara att följa liksom.
  Här finns inget sånt tyvärr, annars hade jag nog börjat med det igen.

  kram kram

  Gilla

  1. Ja, det finns alltid olika sätt att göra det på. TACK!

   Wow, tror faktiskt att jag har sett matkassar här i Sverige som heter ”inspirationskassen” och det skulle kunna vara något för oss som kört fast. Problemet blir nog att ingen levererar hit ut till landet.. Kram!

   Gilla

 4. Då har ni ju massor av härligt framför er! Jag älskar inbyggda bokhyllor – ser så fint ut! Håller tummarna för att det ska gå bra med såväl löpning och läsning som inspiration till matlagning! Stor kram 💖

  Gilla

 5. Så roliga och bra mål du satt inför april, jag brukar också komma i perioder då ja inte läser, de går lite upp och ner med det, känner igen detta med maten med, ja blir galet ofta trött på det gamla vanliga i mat väg och vill komma på nya rätter lite då och då faktiskt 😂❤️

  Gilla

 6. Låter som att du har hittat bra saker för april:) härligt att kunna ta sej en springtur tycker att det rensar en massa tankar när man gör det. Jag har börjat att sikta in mej på att läsa en vanlig bok i mellan åt men älskar att lyssna på ljudböcker. Jag kan tippa dej om maria Wern en jätte bara bok serie om man gillar kriminalare 🙂

  Gilla

  1. Maria Wern är tyvärr ingen som jag har fastnat för och det gör mig så ledsen. Vet så många som gillar hennes böcker. Men tro det eller ej har jag hittat en ljudbok nu! Den hemliga kvinnan heter den, och den kan jag verkligen rekommendera!

   Gilla

 7. Du är inte ensam om att tappa boklusten när man pluggar när jag pluggar mycket blir det heller inte mycket läst. Och nu har jag dessutom kommit in i en poddperiod så ja :/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s