EN BOKSKATT OCH MYCKET STUDIER

En utav de största skatterna vi har här hemma är Jan Lööfs sagosamling. Jan Lööfs ”Sagan om det röda äpplet” var min absoluta favoritbok när jag var liten och tidigt tidigt började jag läsa hans sagor för My. 2017 gjordes en jubileumsbok för att hylla hans 50 år som författare och den julen fick jag & Lilla My den i julklapp av min mamma. Trots det har jag märkt att vi den senaste tiden valt det lite enklare upplägget vid bokstunderna, ljudböcker eller e-böcker i StoryTel-appen. Igår däremot, plockade vi fram den här lilla pärlan igen och Lilla My sa det ”Det är så mysigt när du läser, mamma”.

Det känns som att det bara har varit intensiva veckor sedan vi flyttade hit till gården. De första två jobbade Fredrik över tolv timmar per dygn och efter det har jag haft mycket studier på agendan. Igår skickade jag in den sista inlämningen för kursen och kan andas ut, iallafall i en dag eller så. På tisdag börjar nästa kurs och den är så fullspäckad att det minst sagt ska bli intressant och se om det överhuvudtaget går ihop.

Men, det är fredag. Jag har gått och irriterat mig på en försenad leverans av en sak familjen beställt men känner att jag behöver börja släppa det. Nu kommer helgen och paketet kommer ligga kvar på terminalen där det varit tvärstopp sedan i måndags. En petitess i dagens läge, men ibland är det fint att få hänga upp sig på sådant också.

9 reaktioner till “EN BOKSKATT OCH MYCKET STUDIER

 1. Åh, den ser helt fantastisk ut. Känns som en bokskatt ja! Mysigt att kunna läsa tillsammans.
  Tråkigt att det är 110% hela tiden men försöka njuta av de dagarna innan nya kursen nu.
  Jag väntar också på en grej som jag verkligen hade behövt, verkligen irriterande men det får gå.

  Gilla

  1. Ja, det är den absolut finaste boken vi har i bokhyllan här hemma. Skönt att fler irriterar sig på sådant och hakar upp sig, jag blir så less bara men som du säger och jag tänker – det får gå!

   Gilla

 2. Åh kan tänka mig att den boken är väldigt fin och rolig att läsa. Försöker läsa för sonen varje kväll då det är en så mysig stund tillsammans.
  Jag tror det går utmärkt med kursen!

  Gilla

 3. Åh, Jan Lööf. Det röda äpplet är en skatt här hemma och jag ser fram emot dagen när sonen förhoppningsvis uppskattar böcker lite mer och fram för allt förstår mer. Det kommer bli en fröjd att få läsa den då. 🙂 Sagosamlingen känns ju som en bok att köpa hem också, hade helt missat den.

  Puh, se till att ta en dag i taget med nästa kurs. Det kommer gå. 🙂

  Gilla

  1. JA! JA! JA! Köp hem sagosamlingen. Den är helt fantastisk. Med uppdaterade illustrationer som får färgerna att bli ännu mer magiska. Det ska jag göra, tack fina du! ❤️

   Gilla

 4. Men åh vilken fantastiskt fin bok! Den skulle jag vilja köpa till Ida framöver. Historien med äpplet gillar jag med och Ida har den boken i bokhyllan. Skönt att du skickat in sista uppgiften i kursen. Då får du en liten välbehövlig paus ett par dagar innan nästa kör igång. Jag tror på dig!

  Kram ❤

  Gilla

 5. Oh aldrig läst den (sorry) 🙈 Skönt att sista uppgiften är inskickad de blir som att en tyngd på axlarna är borta för ett tag 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s