ATT SE TILLBAKA OCH BLICKA FRAMÅT

Den senaste veckan, eller kanske de senaste veckorna har livet känts lite övermäktigt. Eller som att behovet av att få landa i den livsförändringen vi gjort tagit udden av allting annat. När vi flyttade in var jag eld och lågor i tre dagar, packade upp hundra flyttkartonger och pratade renovering både högt och lågt. Men efter det var det som att gnistan försvann.

Jag tittar på de spacklade väggarna i sovrummet och tänker att så har det stått, i 14 dagar. Jag tittar på bokstavstavlorna där jag inte författat några ord och på de icke nedklippta buskarna i trädgården och tänker att det inte är likt mig. Det är inte likt oss att påbörja projekt som vi inte avslutar och inte likt oss att inte göra saker vi har möjlighet till.

Jag tänker tillbaka till den lilla trädgården utanför lägenheten där vi första året till och med planterade jordgubbsplantorna för tidigt. Eller bara längtade efter att få åka till Plantagen och köpa blommor. Och så tittar jag ut genom fönstret på pallkragarna som skulle behöva rensas och känner att, nej, inte idag.

Kanske är det för att det är så mycket att ta tag i. Eller för att tiden inte räcker till. Och orken känns skadeskjuten. Eller för att vi inte riktigt vet hur vi vill ha det. Bra saker tar tid sägs det, så jag antar att jag får luta mig mot det och bara hänga med.

17 reaktioner till “ATT SE TILLBAKA OCH BLICKA FRAMÅT

 1. Jag tror att mångas gnistan liksom svalnade när det här eländet lamslage oss alla. Eftersom man inte har en aning om hur länge allt detta ska pågå så ser man kanske inte ljust på tillvaron på samma sätt som man tidigare gjorde. Jag hoppas allt tar slut snart så att alla kan återgå till det normala.

  Gilla

 2. Åh känner igen mig.
  När vi flyttade till vårt hus så hade jag så mycket jag ville göra. Men inget blev gjort. Jag tror det är för att projekten är så stora att man blir trött innan man ens har dragit gång.
  I alla fall så har det varit så för oss.

  Nu köpte vi en stor lägenhet och jag känner mest lättnad att inte ha alla de kraven hängande över mig. 😉

  Gilla

 3. Mysiga bilder!
  Tror också att ibland blir det bara för mycket och man vet inte riktigt vart man ska börja… sen känner jag att jag har tappat lite energi och glädje i med det här viruset. Man vill liksom ha tillbaka ”livet” och märker så tydligt vad man inte uppskattar de där små sakerna. Som att gå till gymmet eller bara ta en fika hos mormor… Kram ♡

  Gilla

 4. Om man flyttar till hus får man beväpna sig med tålamod, det finns alltid något att göra och alltid något som inte är gjort och ibland tryter både energi och motivation. Men det kommer tillbaka och så finner ni glädje i det igen.

  Gilla

 5. Prova att skriva upp allt ni vill göra, och sedan tar du och sätter upp sakerna med siffror 1-10, alltså blir du/ni tvungna att ta bort lite från listan. Sedan det som står som nummer 1 börjar ni med och sedan stryker saker en för en. När ni gjort 10 tar du fram listan du gjorde från början, stryker allt som ni gjort på den och skapa ny lista med det som är kvar. Skriv dessa i 1-10 och påbörja den saken, och så fortsätter ni så. Sätt upp ett bra tidsspann. Som pallkragarna kan ju ta en dag, nya tapeter tre dagar osv. Det kommer bli lättare då :).

  Gilla

 6. Men du! Var inte för hård mot dig själv! För det första tar det tid att bygga ett hem – och det SKA ta tid. För det andra är det självklart att energin tar slut efter en jobbig och stor flytt. Och för det tredje – vi lever just nu i en oviss tid där vi varje dag matas med hemska rubriker och nyheter som såklart påverkar oss alla och då särskilt er där både du och er dotter befinner er i en riskgrupp för viruset. Det är klart att det slukar energi som aldrig förr. En dag kommer ni att stå där med alla projekt färdiga och njuta av hur vackert hem ni byggt! ❤

  Gilla

 7. Ibland behöver man få bo in sig ordentligt innan gnistan att renovera, ta tag i trädgården etc. slår till igen.
  När vi flyttade in i vårt hus renoverade vi massor nere men sen tog det tvärstopp och ingenting hände på övervåningen. Vi visste helt enkelt inte hur vi ville ha det. När vi sedan fick avslag på förfrågan om bygglov tappade vi musten lite till. Men någonstans kom den tillbaka och halva övergången är nu klar.
  Låt det få ta den tid det tar, rätt som det är får ni gnistan tillbaka.

  Gilla

 8. Oh fina du, det är inget konstigt att det blir så ibland. Kanske ni ska sätta upp små mål att göra, så kommer ni lite framåt utan att stressa. Sen har jag hört det där att ett hem är aldrig färdigt 😉 När vi hade en villa så blev inte köket helt klart med allt förrän vi sålde haha! Kram

  Gilla

 9. ja asså när jag flytta till lägenheten jag bor i nu bara hade jag så mycket ideer, man fick liksom ta det lite stegvis , och det komiska man blir aldrig klar man kommer alltid på nya saker 😂❤

  Gilla

 10. Känner igen mig helt! Men för mig tror jag det handlar mycket om situationen som är just nu.. Man blir lite nere av hela grejen. Men jag tror också som du säger, att bra saker tar tid, så låt det göra det! Ni ska ju bo där i all evighet, så ni kommer ju ha massor med tid att fixa det successivt senare❤️

  Gilla

 11. Vi har inte orkat ta för oss något heller, ingen riktig lust men det har varit mycket pga tidsbrist och ork. Vi började i går med att skriva ner allt vi vill göra tidigt på morgonen och sen började vi och fick gjort så mycket mer än väntat. Här skall målas, byggas altan, tvättas fönster, renovera lill toaletten, tapetseras och massa mer

  Gilla

 12. Så kände jag när jag flyttade in min lägenhet jag ville göra allt på en enda gång och då lir det helt klart för mycket känns det som ❤ Hoppas du får din ork tillbaka snart så att du kan fortsatta med dit lilla hus kram ❤

  Gilla

 13. Bra saker tar tid, som du säger.
  För oss tog det typ 5 år att få i ordning vårt sovrum. Inget ljug heller. Förra helgen stod det klart, så som jag ville ha det.
  Bo in sig är inget folk bara säger, jag tror det är så 😅💛

  Gilla

 14. Så härliga bilder! Ibland behöver man bromsa och stanna upp innan man fortsätter framåt och det är kanske där du befinner dig just nu. Att flytta, packa upp allt så snabbt och påbörja renovering mitt i studier, karantän och med två små barn hemma är ju verkligen ingen småsak för någon att klara av! Jag är fullt övertygad om att du får upp farten igen när tiden är inne för det. Ibland behöver man helt enkelt en paus bara för att vara och komma ifatt med sig själv och tillvaron. Stor kram fina du 💖

  Gilla

 15. Allt känns sisådär just nu här också. Det är ett helvete rent ut sagt! Jag går konstant och oroar mig för viruset, så det är kanske inte riktigt samma sak. Men kan tänka mig att det är mycket jobb med hus, det är inte nånting för oss alla direkt 😊

  Gilla

 16. Känner igen mig lite. Man blir så glad av att flytta och tänker att det ska bli bra. Men sen kommer det att man ska packa upp och det tar sin tid. Och även ork så håll ut. orken kommer 🙂 ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s