TAPETFUNDERINGAR

Äppelträdets väg från doftande vårblomster till solmogna äpplen och höstens röda löv eller den prunkande sensommarrabatter med storblommiga Dahlior? Har ni inte läst rubriken på det här inlägget förstår jag att ni inte alls har någon aning om vad jag snackar om, men vi går i tapetfunderingar här hemma. Eller har iallafall gjort – nu har vi bestämt oss.

Först var tanken att tapeten inspirerad av äppelsorten Ingrid Marie skulle få pryda väggarna i vårt kommande bibliotek. Där skulle den få samsas med platsbyggda bokhyllor i granitgrå kulör. En granitgrå kulör som vi dessutom bestämt oss för att använda oss av i hallen här hemma.

Men äpplena får stå åt sidan, eller kanske ersättas med ett nytt äppelträd i trädgården istället. För det kommer nämligen inte att bli den kombinationen även om jag är helt säker på att det också skulle blivit fantastiskt.

Istället kommer praktfulla Dahlior i färgerna rosa, vitt och gult att få fylla sin prakt mot en riktigt mörkt grön botten med inslag av mustigt grågrönt. Från tapeten kommer vi plocka upp den mörkaste gröna nyansen, göra den några nyanser ännu mörkare och sedan måla våra bokhyllor i den. Den ljusaste gröna kommer även den få en egen bruten färgburk som vi kommer måla väggarna i vardagsrummet med. Det är kul att skapa röda trådar tycker jag! Vardagsrummet gränsar till det som ska vara bibliotek och jag vill dessutom ha en ”mjuk övergång”.

Kanske använder vi oss av någon av kulörerna i tapeten när vi tar oss an matrummet som även det gränsar till biblioteket fast åt andra hållet. Men det är bara en vild spekulation, för det är långt dit. Först och främst ska vi sätta fart i det stora sovrummet på övervåningen.

28 reaktioner till “TAPETFUNDERINGAR

 1. Jag är glad vi inte ska tapetsera känner jag mig själv hade jag aldrig kunnat bestämma mig haha! Ska bli spännande att se hur de ser ut när ni är klara😊

  Gilla

 2. Så kul att sitta och inspireras och leta efter nytt tycker jag. Jag älskade visserligen de med äpplena men de med blommor kommer nog bli perfekt i biblioteket. Låter lyxigt btw, bibliotek hemma.

  Gilla

 3. Vilka vackra tapeter! Men jag förstår valet av den nedersta, tror att det kommer bli så snyggt till möblerna du beskrev. Sen är ju även jag svag för rosa nyanser och tycker det ger så mycket hemtrevnad & mjukhet till ett hem ♡

  Gilla

  1. Rosa nyanser är faktiskt ingen favorit här hemma men jag tror som du säger att det kommer bidra med mjukhet. Tror det kan tona ner lite av det mörka och ruffiga. Kram!

   Gilla

 4. Wow…det är ju min dröm att ha ett bibliotek i huset…jag älskar ju böcker och har mängder…jag tror att det blir jättefin med den tapet ni valt…hoppas verkligen få se bilder på det när det är klart…sen måste jag ju fråga hur du sorterar dina böcker? bokstavsordning efter författare, färg, höjd?…jag har ju mina i bokstavsordning men de flesta jag känner tänker mer estetiskt och har det i färg eller höjd….märklig fråga kanske, men tycker det är intressant 😀

  Gilla

  1. Ja, det har varit en stor dröm för oss också. Som nu är på väg att bli sann och SJÄLVKLART kommer ni få hänga med under projektets gång.

   Sortering i bokhyllor tycker jag alltid är så svårt. Men vi brukar sortera efter författare och genre. Min sambo har otroligt mycket böcker om första och andra världskriget som får stå på samma plats, och många är från samma författare och ställs då ihop. Jag har mycket verklighetsbaserade pocketböcker och då får de stå på en hylla för sig. Förstår du hur jag menar? En jätterolig fråga! 🖤

   Gilla

 5. Jag impas så på människor som vågar sätta färg och mönster i sitt hem. Följer flera instagram konton med just den här stilen du beskriver och älskart det. Själv är jag alldeles för feg för att testa annat än beige, grått eller vitt🙈

  Gilla

  1. Kan erkänna att jag också varit en feg person innan, och inte är ett så stort fan av tapeter egentligen. Men! Det känns som att det är läge att våga när man bor på en gård från 1800-talet!

   Gilla

  1. Jag är så himla glad över att ni är flera som tycker att det är roligt med hus, inredning och hem. För det kommer bli en del utav det här framöver. Tycker det är så fint att du kan visulera fram allt! Det är ju ett kvitto på att jag skriver så att ni förstår vad jag vill göra. KRAM!

   Gilla

 6. Åh, så fina tapeter båda två! Tapeter är så underskattat på många sätt. Det kan verkligen göra ett hem så otroligt trivsamt och mysigt samtidigt som det är snyggt. Tycker ni gjorde ett bra tapetval 🙂

  Gilla

 7. det är spännande me tapeter men ja har inte så ofta svårt hos mej ja vill ha vitt till allt o sen kunna ta en färg till ja vill =)
  jätte snygg tape förresten sett den på många ställen

  Gilla

  1. Vi har varit likadana i många år. Vitt och grått. Men det känns som att det är dags att bli lite mer kreativa när man bor i ett så gammalt hus som förtjänar lite extra elegans.

   Gilla

 8. Men gud vilka snygga tapeter du kollar på 🙂 jag älskar att ha sådana tapeter då det blir lite liv i rummet 🙂 jag gillar helt klart den sista tapeten bäst så fina ❤

  Gilla

 9. Alltså vad jag önskar mig ett stort hus där jag kan ha ett eget bibliotek. Platsbyggda bokhyllor och så någon av tapeterna du valde mellan. Vilken dröm ju! Tror det blir super med dahliorna och så bokhyllor i mörkare nyans än själva tapeten. Ser kombon framför mig och tror verkligen att det kommer bli supersnyggt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s