ARVEGODS OCH EN TRESTÄNGSLAD SKÖNHET

Tänk att det var här – på vår faluröda gård som den gamla skålen/vasen jag ärvt av min mormor skulle komma till sin rätt. I vårt förra boende samlade den damm i en garderob i väntan på bättre tider, och bättre tider – det har den fått se här. Bättre tider tillsammans med en trestängslad orkidé som min svärmor köpte till oss i inflyttningspresent och kom med i söndags. Den passade som handen i handsken i arvegodset och utgör en fin match i ett utav våra fönster.

Faktum är att det finns mer arvegods som ska in i det här huset. Ett stort gammalt skrivbord i mörkt trä och en brudkista som rymmer allt och ingenting står för tillfället i källaren hos min mamma. Skrivbordet har min mormor ärvt av sin farfar och brudkistan är sedan ännu längre tillbaka. Här, i ett falurött hus med grund från 1800-talet kommer de att trivas bra tror jag. Men det är ett projekt vi kommer ta tag i längre fram. Vi behöver hyra en mindre lastbil för att ens ha möjlighet att få hem sakerna.

Det har hunnit bli torsdag och sjukstugan fortsätter här hemma. Men nog ljusnar det lite på vår himmel med tanke på att Fredrik nu har klarat av sina övertidstimmar den här veckan och kommer hem redan klockan 16 idag. Det gör en sådan otrolig skillnad.

28 reaktioner till “ARVEGODS OCH EN TRESTÄNGSLAD SKÖNHET

 1. Den gjorde verkligen sin rätt där, så fin- Älskar arvegods. En brudkista hade jag med velat ha!! Så himla fina tycker jag.
  Skönt att han kommer hem i tid idag. Hoppas ni piggnar på er snart ❤

  Gilla

 2. Ditt sätt att beskriva och formulera dig Moa, hela jag fylls av harmoni! Och tänk vad fin att den där vasen får leva vidare, underbart!
  Jag håller tummarna för att sjukstugan ger med dig snart, skrockar styrka och värme!
  Tusen kramar finaste du!💞

  Gilla

 3. Skålen var super fin och passade perfekt till den blomman 🙂 jag har med fått mycket från min mamma då jag inte har plats står allt tyvärr i garderoben

  Gilla

 4. Men vilken vacker kruka och med en av mina favoritblommor i. Håller med om att den gör sig bra i fönstret. Kistan och bordet skulle jag väldigt gärna vilja se men kan tänka mig att det inte är så lätt att få hem det. Vad skönt att han gjort klart alla övertids-timmar nu.

  Gilla

 5. Åh, det där var verkligen en speciell vas med en underbar färg. Passade verkligen bra med orkidèn…härligt med fina gamla arvegods som passar i ert boende. Det krävs nog en äldre miljö för att äldre möbler verkligen ska komma till sin rätt.

  Gilla

  1. Ja, det är fint med det här som inte ser ut som allt annat… Älskar den, men färgen blå har inte passat hos oss tidigare. Men nu så! För det är verkligen som du säger, de måste hitta sitt rätta element!

   Gilla

 6. Men så perfekt det passade tillsammans! Som handen i handsken! Vad spännande att du har en massa arvegods! Det ger så mycket personlighet i ett hem tycker jag ♡

  Gilla

 7. Åh, så fin! Och så fint det blev ihop med den färgglada blomman till den lika färgstarka krukan! Arvegods är så fint. Just vetskapen om att denna pryl/möbel/vad det nu gäller har stått i någon annans hem i en helt annan tid. Så fascinerande tanke! ❤

  Gilla

 8. Så härligt att kunna ta till vara på saker som gammal släktingar har haft 🙂 den där krukan var verkligen super snygg

  Gilla

 9. Vilken underbar Orkideé . Så många fina blommor på den! vill se mer av ert fina hus när ni kommit till ro! ❤ Kram på er ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s