SÅ BLEV JAG EN KAFFEDRICKARE TILL SLUT

I tjugotre års tid sa jag att jag aldrig någonsin skulle börja dricka kaffe. ”Du kommer lära dig” sa alla, men jag var aldrig intresserad av att lära mig att dricka någonting som bara skulle göra mig beroende av koffein. Det kändes bara dumt att inte kunna uppbringa nog med energi själv för att klara av en dag. Men så knackade verkligheten på dörren. En verklighet som jag är glad över att jag inte är en del av längre. Där jag kunde stå och jobba från 07 på morgonen till 20 på kvällen med endast en Celsius i kroppen. Som blev två Celsius när kroppen vande sig vid en, som blev tre. Och så var beroendet av koffein igång och det enda som fick mig att ta mig igenom dagarna.

Men i januari i år, när vi åkte till Sälen bestämde jag mig för att göra mig av med beroendet för gott. Under sju dagar drack jag ingen Celsius överhuvudtaget och istället började jag introducera kaffet i mitt liv. I den bästa av världar hade jag inte bytt ut ett beroende mot ett annat, men det gäller att vara verklighetsförankrad också. Från tre burkar celsius om dagen, där en burk motsvarar fyra koppar kaffe, alltså tolv stycken – till två koppar kaffe om dagen. Det är en enorm skillnad. Och fantastiskt skönt att veta att det går att bryta mönster och avvänja kroppen.

Den lilla kaffekorgen vi har i vårt kök möter jag numer med ett leende varje morgon. Och nu sitter jag här och författar det här inlägget med en kopp kaffe vid sidan av min macbook, redo att ta tag i ännu en dag med vård av barn och förkylningar.

19 reaktioner till “SÅ BLEV JAG EN KAFFEDRICKARE TILL SLUT

 1. Vilken snygg kaffe burk 😊 jag skulle aldrig klara mej utan kaffe på morgonen då får jag värdens huvudvärk jag började dricka kaffe när jag var 22 och sedan kunde jag inte sluta

  Gilla

 2. Ja hua läst om många med celcius beroende och det känns värre på något sätt. Välkommen till kaffets värld, haha! Kaffekorgen var för himla fin!

  Gilla

 3. Wow vad bra gjort att du har lyckats sluta med Celcius 😊 Jag har försökt. Klarat några dagar men börjat igen. Men tror ändå jag kan sluta hyfsat lätt om jag verkligen vill. Borde sluta, är ju inte nyttigt.

  Gilla

 4. Vilken underbar kaffekorg! Framför allt burken älskade jag! Jag ÄLSKAR doften av nybryggt kaffe – det luktar hemtrevligt! Sen gillar jag ju att dricka kaffe med, framför allt på jobbet slinker någon kopp ner. Kram

  Gilla

 5. Hu, tre celsius om dagen. Jag har dragit min gräns vid två nocco, hur sugen jag är får det absolut inte bli en till. Både igår och idag har det bara blivit en och det är ju bra. Håller med om att det är stor skillnad på två koppar kaffe och tolv stycken. Jag kommer nog inte lära mig att dricka kaffe, har försökt men det går inte.

  Gilla

 6. känner igen detta, jag var också emot att dricka kaffe från början, sen börja ja med energidryck, och sen försöker ja ju minska energidrickan genom att börja dricka kaffe istället, nu är det lite varannan dag utifrån behov haha svårt det där med koffein 😅❤

  Gilla

 7. Välkommen till kaffe världen jag är ju en kaffe drickare och jag föredrar det än att ta energidryck. Bästa sättet att starta en dag på är med en kopp kaffe 🙂

  Gilla

 8. Kaffe är verkligen det godaste som finns ! Och Celsius med haha ;D men jag måste verkligen ha kaffe så fort jag vaknar annars blir det ingen bra dag för mig 🙈! Jätte fina kaffeburk måste uppdatera min ;D ! Men hittar ingen som är snygg !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s