ATT TA FARVÄL AV ETT BOENDE

I tre och ett halvt år har vi bott här, på Vildrosgatan. När jag flyttade till Västerås flyttade jag in i Fredriks redan köpta lägenhet, men den här; den köpte vi tillsammans. Flyttlasset gick när jag var höggravid med Lilla My och tre och ett halvt år senare är det så mycket som hänt innanför de här väggarna.

Här hemma har båda barnens början till livet startat med vattenavgång. Här har båda barnen lärt sig att skratta och krypa. Utöver oss har det bott fyra kaniner här, en katt och en hund. Och hemmet har fyllts med folk både under födelsedagar, spontana middagar och storslagna kräftskivor. Vi har odlat jordgubbar, örter, tomater, morötter, sallad, rädisor och rabarber i våra egenbyggda rabatter. Det har varit vår trygga oas, vår plats i livet. Men nu är det dags att ta farväl.

Vi har alltid vetat att det här boendet inte skulle vara långvarigt. Att vi bara var här för att mellanlanda några år. Vi har alltid vetat att vi vill ha två barn och därmed var ett sovrum för kort. Drömmen om att bo i hus drev oss hit från första början, eftersom att lägenheten ändå haft trädgård och förstärkt radhuskänslan. Men drömmen om att bo i hus har alltid fått oss att känna att vi bara varit här tillfälligt.

Och nu är det dags att ge sig av. Nu är det dags att ta farväl och låta ett utav våra största livsmål bli verklighet. För en bit ifrån den här lägenheten ligger det som är vår dröm. En liten gård, med stora hus. Det som ska bli vårt hem, förhoppningsvis för all framtid. För när vi pratar om gården pratar vi om den som en plats vi kommer att leva och dö på.

22 reaktioner till “ATT TA FARVÄL AV ETT BOENDE

 1. I sommar har vi bott här i i vårt radhus i åtta år. Visst kan jag drömma om ett större boende men jag kan samtidigt inte se mig flytta härifrån. Här vill jag bli gammal! Så jag kan tänka mig in i hur du känner kring er gård. Så fint att tänka på vilken dröm för barnen det är att få bo på en gård. Nära till naturen och stora ytor. Känns fint att få följa med på er resa.

  Gilla

  1. Men Hanna, vad fint att du delar med dig. Jag blir ju så glad över att få ta del av er historia också. Och vad fint att verkligen få känna så. När barnen flyttar ut blir det ju större för er igen. Kram!

   Gilla

 2. Jag tycker alltid det är svårt att lämna även om man har något fantastiskt framför sig. Som du säger så finns det så mycket minnen oftast. Men för er kommer det bara bli bättre hoppas jag.

  Gilla

 3. Vilket fint inlägg. Så underbart att ni hittat ert drömhem. Men jag förstår dina känslor kring upplevelser ni haft där ni nu bor. Ett hem är vad man upplevt där. Men nu hoppas jag att ert nya boende kommer kännas toppen 😃👍

  Gilla

 4. Förstår att ni kommer sakna och minnas detta hem med kärlek och glädje. Men nu har ni ett stort äventyr framför er. Kan verkligen förstå er längtan och glädje!

  Gilla

 5. Kan tänka if att det känns konstigt att flytta när det hänt så mycket där. Jag har bott i samma hus sedan 3 års ålder och är nu 26, haha! 😅 Men roligt att ni har hittat ett hus ni vill flytta till 😍

  Gilla

 6. Åh, jag kan tänka mig att det är blandade känslor när man flyttar ifrån ett boende man har så mycket minnen i på det viset. Jag har bott i samma lägenhet sedan jag flyttade hemifrån och har alltid känt, precis som du beskriver, att detta är en plats att mellanlanda på fram till den dagen jag har hus. Kommer trots det kännas otroligt sorgligt den dagen jag lämnar lägenheten för sista gången.

  Gilla

  1. Ja men visst blir det så, det där sorgliga alltså. Det som känns mest konstigt för mig är att alla livets rutiner rivs upp och att man ska hitta nya på ett helt annat ställe. Det kommer såklart bli bättre, men det kommer ta ett tag 🖤

   Gilla

 7. Så fint du skriver om ert hem! Verkar ändå som att ni haft i siktet att faktiskt hitta något annat ett tag nu men jag förstår dig helt i dina känslor! När jag och tjejerna flyttade från den lägenhet vi bodde i när jag var både gravid, när vattnet gick och deras första tid så var det jättejobbigt! Men man bygger ju nya minnen hela tiden och tänk, nu får ni ert drömboende!❤️

  Gilla

  1. Ja, vi har ju alltid vetat att vi bara är här tillfälligt men det är lite läskigt att skapa nya rutiner och en ny trygghet. Speciellt för My som är så pass stor att hon förstår och upplever saker så medvetet. Jag har tänkt jättemycket på hur jag ska göra för att det ska kännas spännande för henne med flytt men framförallt tryggt med huset sen 🖤

   Gilla

 8. Viktigaste som finns är att man känner att ett hem är ett hem – där man känner hur rätt de är 🙂 Den lght ja hade i Öjebyn står mig ännu varmt i hjärtat ❤️ Där kände ja att jag var hemma

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s