ONSDAGSLISTAN – A TILL Ö FRÅN DEN SENASTE TIDEN

A – Almanacka
Jag har alltid varit lite halvt lost utan mina kalendrar och almanackor. Men nu är det min lifesaver på riktigt. Läkarbesök samsas med studier, att göra-listor och annat jag inte får glömma bort.

B – Bilstolar
Med en snart 7-månaders som är på tok för tung (!) och på tok för lång (!) för bilstolen som ska vara upp till 12 månader funderar jag på hur han skulle sitta i bilstol nummer två. Jag vill egentligen inte byta men det dröjer nog bara någon vecka innan han inte alls får plats i den lilla stolen alls längre.

C – Cocker Spaniel
Hund är någonting som ständigt snurrar i mitt huvud och jag har tidigare nämnt att drömmen vore att ta en valp efter Brownie. Men, ibland skenar tankarna iväg på en Cocker Spaniel också. En minivariant av Springer Spaniel.

D – Deklaration
Det är ett tag kvar tills deklarationen kommer och skatteåterbetalningen ska bestämmas. Men jag tänker mycket på det eftersom att vi i år får göra avdrag för saker vi förbättrat i vårt nuvarande boende, mäklararvoden och dylikt.

E – Ensamhet
Ett ord som varit på tapeten ganska många gånger den senaste månaden då min dotter helt plötsligt känt sig ensam på förskolan. De får inte riktigt ihop barngrupperna på hennes avdelning vilket gör att vi pratat mycket om vad ensamhet är och känns.

F – Flyttkartonger
Flyttkartonger, flyttkartonger och fler flyttkartonger. Vad annars? När hela ens liv, och hem ska ner i de bruna boxarna är det faktiskt svårt att skriva någonting annat under den här bokstaven. Trots att både min sambos, och sons namn börjar på F.

G – Gummistövlar
Tänk vad jag snart kommer att traska runt i gummistövlar i tid och otid. För visst är det väl sådant man gör när man bor på en gård? Himla kul ska det bli iallafall för jag tycker om mina gummistövlar så mycket men har haft begränsad användning av de i vår trädgård här hemma.

H – Hästar
Med en utav Västerås mest kända hästgårdar som närmsta granne och med mer eller mindre möjligheten att ha hästar i trädgården har det blivit mycket snack om hästar. Och hästfolket som försökte roffa åt sig vår gård på budgivningen.

I – Inlämningar
Det känns som att halva mitt liv kretsar kring inlämningar just nu. Men så är det väl att vara student! Hade jag pluggat på heltid i skolan och inte på distans som halvt mammaledig hade det nog känts naturligare.

J – Jantelag
Den där jävla jantelagen alltså. Varför är det så många som beter sig som att de lyder under den? Tråkigt och trist tycker jag. Tänk vad mycket roligare det skulle vara om folk vågade ta för sig och leva ut lite.

K – Kaffe
Fram tills för några veckor sedan sa jag att jag aldrig skulle börja dricka kaffe, i hela mitt liv. Men jag kände att min Celsiusförbrukning på ibland tre (!) burkar om dagen inte bara var dyr, utan också väldigt ohälsosam. Så jag ersatte massa koffein med lite koffein och mår så mycket bättre.

L – Listor
Jag skriver just nu listor på ALLT. Vad vi ska äta, vad vi ska göra, vad vi inte ska göra, vad som händer och vad som inte händer. Det känns som att det är det enda sättet för att strukturera upp en vardag som är kaos.

M – My
My är i ett stadie i livet där mycket tankar, oro och funderingar skenar igenom hennes huvud. Så mycket av tiden här hemma går åt till att sätta sig in i hennes värld. Och prata om hennes värld. Både med och utan henne för att kunna vara det bästa stödet.

N – Ny
Ny och nytt är ett ord som det känns som att vi använder oss av ganska flitigt just nu. Ni vet, vi vill ha NY väggfärg i huset, NYTT golv, NYTT växthus. Men! Jag är också så glad över att vi har lovat varandra att låta det ta tid.

O – Organdonation
Organdonation är ständigt på tapeten när man behöver nya organ. Och jag önskar att jag hade orken att prata mer om hur viktigt det är att folk tar ställning.

P – Popcorn
Enda sedan jag beställde hem en årsförbrukning av smörpopcorn har det både pratats och ätits popcorn för fulla muggar. Faktum är att den där årsförbrukningen snart är slut, på bara en och en halv månad.

Q – Quotes
En himla kul grej – eller hur? Vad skulle vi göra utan alla Quotes som swishar förbi? Ibland må bättre antagligen. Men jag blir ofta peppad, motiverad och taggad av ord.

R – Regn
För det är ju vad den här vintern har bjudit på. Regn, regn och regn. Knappt någon snö så långt ögat nått och till och med när vi var i Sälen regnade det två dagar.

S – Smoothie
My’s absolut frukost- och mellamålsfavorit just nu. Till min stora lycka! Hon är inte alls kräsen och jag kan slänga i både frukter, grönsaker och havregryn utan att hon klagar. Sådan himla lätt källa till vitaminer och nyttigheter.

T – Trottoarer
Vem tänker på trottoarer tänker ni? Jo. En som snart ska få ha sin hund springandes på landsvägar och småstigar istället för trottoarer. Nog för att vi går minst en runda i skogen varje dag, men snart kommer jag byta trottoarvägar utanför fönstret mot skogsvägar. Och jag längtar!

U – Underställ
Jag har kommit underfund med att underställ är bland det bästa vi har på den här jorden. I minusgrader, i snålblåst, i regn. Eller bara hemma för att det är de mjukaste och skönaste kläderna?

V – Valle
Den fina, magiska snögubben som gör barnen sällskap i Sälen. Vars skidskola min dotter gick i, och som har hängt med sedan långt innan Sälenresan och nu ett tag efter. Vallesångerna går varmt på Youtube och gosedjuret är med vid läggdags.

W – Walk In Closet
Det känns helt sjukt att det i vårt blivande hus finns kattvindar i samtliga rum på övervåningen, som ska bli walk in closet. En på vardera sida om vårt sovrum till mig och Fredrik och en varsin till barnen i deras rum. Nyp mig!

X – Xylofon
Den plinkiplonkande saken som min dotter spelar järnet på i tid och otid. Den finns i vår vardag oavsett om vi vill det eller inte.

Y – Yoga
Jag borde börja yoga igen. Kanske inte i samma utsträckning som förut, men några minuter varje kväll skulle göra underverk för min rygg, min nacke och alla andra centimeter på min kropp. Vet ni vad? Jag bestämmer att jag börjar idag.

Z – Zoom
Ett utav programmen som min distansutbildning använder sig utav. Typ som Skype, men med möjlighet att vara fler till antalet och spela in videokonferenser. Perfekt när alla som läser inte befinner sig i samma stad.

Å – Årtionde
Behöver jag förklara årtionde mer ingående? Nu när vi precis gått in i år 2020 och faktiskt lever allesammans? Nej. Jag tror inte det. Häftigt är det iallafall.

Ä – Ägg
Ägg, ägg, ägg. Det går åt så mycket ägg i den här familjen. Jag gillar att äta kokt ägg varje morgon, eller lägga ett stekt ägg på en macka till mellanmål. Och familjens hund får en äggula varje kväll i sitt foder för att det är bra för så mycket.

Ö – Örhängen
Lilla My är otroligt avundsjuk på sina kusiner som har hål i öronen och här hemma har vi ofta snack om örhängen. Jag har såklart sagt att hon ska vänta några år till och hon säger jämt ”När jag blir större mamma!”

4 reaktioner till “ONSDAGSLISTAN – A TILL Ö FRÅN DEN SENASTE TIDEN

  1. Åh vad jag log när jag läste ”när jag blir större mamma”. Precis så låter det hemma hos mig också.
    Handlar om att få dricka/äta något till att cykla utan stödhjul typ. 😂💛💛

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s