VECKA 6

/ MOODBOARD VECKA 6 /

Efter en veckas välbehövlig semester kastas vi nu rakt ut i vardagen igen. Tillbaka till rutiner och måsten. För varje minut vi har varit hemma sedan vår Sälenresa känns det bättre och bättre, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tror att det blir ett litet bryskt uppvaknande att vara ensam igen efter en veckas uppbackning med barn och djur och utan att behöva städa. Hur som helst välkomnar vi vardagen, och vecka sex.

Att landa i vardagen igen innebär att Lilla My går tillbaka till förskolan på heltid, och jag till studierna mer fokuserat och med mer avsatt tid för det. Jag kommer vara tvungen att omfamna tidiga morgnar och även denna vecka – sena kvällar utan pappan i familjen. Något som jag dock välkomnar på riktigt är de vanliga rundorna med Brownie och barnvagnen efter lämning på förskolan. Och att försöka få till nattningsrutinerna för att få loss lite egentid på kvällarna.

Senare idag åker vi och plockar ut mat som ska fylla kyl, frys och skafferi och faktum är att jag har en spikad fika, och ännu en planerad den här veckan. Jag som igår skrev att det inte skulle finnas tid alls för sådant i Februari. Kanske hinner jag och My med en fika på stan till helgen också? Jag märker mer och mer av hennes behov av mammatid och det är hon värd mellan alla timmar jag kommer behöva lägga på studierna.

18 reaktioner till “VECKA 6

 1. Semester i all ära, det är fantastiskt på alla sätt och vis🙏🏼 Men där rutinerna är onekligen värdefulla, kan tänka mig att ni slungas in i nya rutiner nu när du pluggar och Mysen är på förskolan! Ha nu världens bästa start på veckan fina Moa! Stor stor kram💛

  Gilla

 2. Veckorna går verkligen fort nu ! Känns som man inte hinner med ! Det här med egentid på kvällen är svårt tycker jag , jag blir alltid så trött innan 19 😂känner mig som en pensionär 😂😂

  Gilla

 3. Att ha bra nattnings rutiner är så bra. Nu vet Loui själv när han ska sova om kvällarna. Vad härligt att ni kanske hinner med en fika till helgen bara du och my. Så härligt det låter med en promenad med vagnen och hunden 🙂

  Gilla

 4. Skönt att det känns bra att landa i vardagen. Blir säkert super med förskola och plugg. Men kul att du lyckats få in en fika, hoppas ni kan få till en i helgen med.

  Gilla

 5. Här jobbar sambon också kväll vissa veckor, så blir en del kvällar utan honom. Men jag har liksom vant mig och kan tycka att det är lite skönt att få vara själv på kvällarna när barnen somnat. ☺️
  Idag blev det lite tråkigt dock då jag körde till jobbet när han steg upp och när jag kom hem så var han på jobbet och är hemma runt 01.00 i natt och då sover ju jag såklart. Så 5 minuter har vi hunnit ses idag ungefär 🙈.

  Gilla

  1. Åh, känner igen de där 5 minuterna alldeles för väl. Och önskar så att jag kunde säga att jag också hinner njuta lite när alla somnat, men just nu är vi inne i en period där barnen vaknar om varandra.. Annars håller jag med dig! Den egentiden man kan knipa åt sig då är mysig på alla sätt och vis! 🖤

   Gilla

 6. Låter som mysiga planer. Sen är det ju så där när man varit borta den där känslan, liksom på ett sett så himla tråkigt bara ”rutiner” och sedan är jag sådan som älskar ”rutiner” haha. Låter väl knäppt, men liksom kan känna sådan ledsamhet efter semester just för att det är över, man ska återgå till vardagen. Sen när jag väl är mitt i vardagen igen älskar jag det. Tillgången till tvättmaskinen, att veta att man kan dammsuga utan att oroa sig för att man ska få damm osv. Alltså jag är väl typ tvådelad eller nått hehe.

  Gilla

  1. Om du tycker att du är knäpp, så är jag också knäpp. JAG ÄLSKAR våra rutiner när jag väl ställer om och kommer in i de igen. Har kört åtta maskiner tvätt sedan vi kom hem i lördags och jag älskar den där lilla manicken!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s