HEM LJUVA HEM

En gammal bild på sovrummet – innan det blev grönt och tavlorna kom upp på väggen.

Att lämna Sälen igår var tungt. I bilen på vägen hem kände jag för första gången i hela mitt liv att jag inte ville komma hem efter att ha varit iväg. För hemmet här hemma kändes inte som hemma, och känns inte som hemma längre. Inför en flytt lämnar man ju det gamla mer och mer mentalt för varje dag som går. Men det var skönt att komma hem. Katten bredde ut sig i spjälsängen och gick inte därifrån på flera timmar, My ställde sig lycklig i sitt leksakskök igen, hunden slutade matvägra, Frank satt nöjd på golvet, Fredrik fick duscha i sin egna dusch igen och jag krypa ner i min egna soffa och säng. Så, som rubriken lyder: hem ljuva hem. I 26 dagar till innan det bär iväg. Medan vi var borta klev vi ju faktiskt in i flyttmånaden Februari.

Igår när vi kom hem körde jag två maskiner tvätt, packade upp alla väskor och kom lite iordning. Idag står en storstädning på schemat, studier och så ska jag sätta mig ner och fundera över och skapa en moodboard och några mål för den nya månaden som jag publicerar här senare.

9 reaktioner till “HEM LJUVA HEM

 1. Kan tänka mig det var delade känslor men ja, alltid skönt att komma hem. Det är ju ännu ett steg mot det nya.
  Skönt att börja packa upp och reda ut allting direkt, känns skönt att få undan det.

  Gilla

 2. Den känslan att man inte vill komma hem har jag också fått några gånger när jag har vart iväg. Men samtidigt så är det ju så skönt att krypa ner i sin egen soffa och säng. Så härligt att my ställde sig i sitt kök och började leka när ni kom hem 🙂 jag måste läsa ikapp från eran resa i fjällen känner jag 🙂

  Gilla

 3. Förstår att du ville vara kvar längre, brukar oftast uppskattas sådana resor och man vill inte tillbaka till vardagen men på ett sätt är det bra att ha rutiner också. Gött med stor städning, det fick vi bort igår.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s