INGET GÅR UPP EMOT EN TÄND ELD

Tänk om man hade fått börja varje vintermorgon med en tänd brasa, eller ska jag skriva; tänk att jag om ett tag faktiskt har möjlighet att börja varje vintermorgon med en tänd brasa. Inte här i röda byn i Sälen dock, men hemma på vår gård i Västerås. I dagsläget finns det inga kaminer öppna, men det finns kanaler i skorstenarna och vår första dyra utgift kommer nog bli att sätta in nya. Hur som helst; här började jag min morgon. Redan innan jag klivit upp ur sängen hade Fredrik tänt brasan och det var helt fantastiskt. Efter en varm start fick jag ett kallt uppvaknande när jag gav mig ut på morgonens första hundpromenad. Det har snöat konstant i två dagar här i Sälen nu och snödjupet är inte att leka med. På vissa ställen är det bara öronen på Brownie som sticker upp.

Efter promenaden stod frukost på schemat och sedan vinkade vi av farmor innan vi gick till skidskolan. Hon var tvungen att återvända till Västerås för jobb och nu känns det plötsligt väldigt tomt här i stugan. Jag har precis avslutat ett seminarium på över två timmar på datorn med mina kurskamrater och nu ska jag skicka ut Fredrik i backen så han får åka lite skidor medan jag stannar hemma i stugan med våra huliganer.

18 reaktioner till “INGET GÅR UPP EMOT EN TÄND ELD

 1. Men vilken mysig start. Tänder alltid brasan på morgonen hemma hos mamma. Kommer helt klart vara värt det för er!
  Skönt med en promenad innan frukost.
  Förstår att det känns tom då när hon åkt. Men ni får det nog mysigt ändå.

  Gilla

 2. Det är verkligen så mysigt med en brasa. Mamma & pappa har det hemma hos sig och jag kommer ihåg när jag var liten och vi faktiskt satt inne och grillade korv i den – så mysigt! Förstår att ni vill fixa och ha det hemma ♡

  Gilla

 3. Morgonbrasa, kaffe och tända ljus.. 👌 Det är väl det enda jag saknar i vårt ”Nya” hus. Tanken är att vi ska sätta in en kamin men inget slår en ”levande” synlig brasa🔥

  Gilla

  1. Ja, det gör verkligen hela vistelsen mer värd på något vis. Jag håller med! Doften av brasa är det bästa som finns, och det sprakande ljudet är underbart. Då behövs ingen tv, mobil eller dator. Kram till dig!

   Gilla

 4. De är riktigt härligt med snö men här i Norrland är det överdrivet mycket nu bara sen i måndags och de är inte alldeles för lätt att ta sig framåt med vagnen så den får stå hemma och pulkan åker fram istället

  Gilla

  1. Det är samma sak här – vagnen står i förrådet och vi fick köpa oss en till pulka för att kunna transportera barnen. Trots att vi har värsting snödäck och hela skiten. 🖤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s