TISDAGSRECEPTET – TACOS I NY TAPPNING

Den här tisdagen till ära kommer en variant på det som jag nästan vill lova att varje svensk äter iallafall minst en gång i månaden. Tacos. Visst har vi väl tröttnat lite på den vanligaste varianten? Det har iallafall jag men till min stora förtret inte min sambo. Så, då får man försöka hitta vägar ur tacosfällan och hitta saker som man kan kalla för tacos men i ny tappning. Jag bytte köttfärsen mot lövbiff, reducerade antalet tillbehör enormt mycket och lyfte rätten med en majssalsa. Det här receptet får smaklökarna att dansa tango.

500 gram lövbiff
En påse tacokrydda
Olja

En burk majs
En röd paprika
En vitlöksklyfta
En kruka persilja
En lime
Två matskedar olja
Två teskedar sambal oelek

Gurka
Isbergssallad
Gräddfil
Mjuka tacobröd

Precis som köttfärsmomentet i vanlig tacos går rättens huvudingrediens väldigt snabbt att tillaga. Det enda man behöver är 500 lövbiff som man strimlar upp i önskad storlek, en varm panna med olja i och en påse tacokrydda. Alltsammans ska i stekpannan och blandas ihop för att sedan ställas åt sidan för att lämna plats åt stjärnan i den här rätten. Majssalsan. Och är det nu någon som tänker ”Gud, det här kommer bli för starkt för mig” så ber jag dig att inte dra i nödbromsen än. För jag personligen tycker inte om stark mat, majssalsan som gifter sig utmärkt med lövbiffen i den här rätten är både söt, salt, sur och stark och alla de olika elementen balanserar upp varandra till perfektion. Jag lovar. Låt majsen rinna av, finhacka paprika och hacka persiljan. Lägg alltsammans i en skål och pressa i en vitlöksklyfta och saften från en hel lime. Ha därefter i de övriga ingredienserna och blanda ihop. Hacka gurka och isbergssallad och ställ fram gräddfilen på bordet. Värm mjuka tacobröd i micron i fem sekunder och börja därefter kalaset! Jag lovar att gurka, isbergssallad och gräddfil är de enda tillbehör man behöver.

28 reaktioner till “TISDAGSRECEPTET – TACOS I NY TAPPNING

 1. Åh vilken god variant på tacos! Jag tillhör den skaran som faktiskt inte tröttnar på tacos. Däremot blir det inte så ofta nu då jag helst undviker tacoskryddan som badar i socker. Har ett recept på hemgjord tacoskrydda som är riktigt god. Måste bara komma ihåg att köpa hem de kryddor som behövs.

  Gilla

  1. Åh, om du hittar det receptet kanske du kan skicka det till mig? Hade ett för längesedan men har tappat bort det helt. Det är ju som du säger ENORMA mängder socker i den färdiga

   Gilla

 2. Åh vilken god variant på tacos! Jag tillhör den skaran som faktiskt inte tröttnar på tacos. Däremot blir det inte så ofta nu då jag helst undviker tacoskryddan som badar i socker. Har ett recept på hemgjord tacoskrydda som är riktigt god. Måste bara komma ihåg att köpa hem de kryddor som behövs.

  Gilla

 3. Vi gör i skal i runda tortilla och båtar lite olika
  När vi har lövbit har vi rosa/lila påsen santamaria korean bbq bulgogi det är så bra strumlabo ha både i sallad skal eller tortilla bröd står under kategori recept hos mej 😘😄 ditt lät gott blev hungrig 😂🤣

  Gilla

 4. lövbiff i taco ja det var något nytt, men känner igen känslan jag gillar också att experimenter med maträtter och just tacos går ju att trixa en hel del med 😀 , kanske får testa denna någon gång för den såg ju väldigt god ut ❤

  Gilla

  1. Förstår er ändå, att göra tacos är ju ett jävla meck. Och dessutom är det ganska dyrt. Kan tänka mig att det blir ännu dyrare för bara dig & William, och tröttsammare att göra. Men jag tycker verkligen att du ska prova det någon gång framöver!

   Gilla

 5. Jag älskar ju tacos & skulle kunna äta det flera dagar i veckan utan att tröttna! Dock är det alltid roligt att pröva något nytt och hitta nya favoriter 😍

  Gilla

 6. åh de ser väldigt, vädligt gott ut! Dock var de väldigt längesen jag åt tacos! Måste bli ändring på det! 😛 hihi

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s