FRANK 6 MÅNADER

Tänk att den här lilla killen blir ett helt halvår idag. Storleksmässigt (vikt och längd) känns han så mycket större, men utvecklingsmässigt så mycket mindre. Och jag vet, jag ska inte jämföra lillebror med storasyster. Dels för att det är erkänt att killar är trögare än tjejer men också för att Lilla My var först med allt. Vi träffade ju till och med forskare på BVC som gjorde en studie på hennes snabba utveckling. Men när man har två barn är det omöjligt att inte jämföra, den som säger någonting annat ljuger.

Så, vem är Frank då? Jämfört med sin syster är han världens nöjdaste och gladaste bebis. I regel vaknar han en gång per natt och sover två gånger på dagarna. Det här med gröt och puréer har inte varit någon höjdare förrän vi testade Nestles pärongröt. Det äter vi nu två gånger om dagen som komplement till ersättning. Vällingen har vi inte gett oss i kast med att prova än.

Han sitter själv sedan ett bra tag tillbaka och har precis som sin storasyster börjat backa sig framåt i livet. Han har inte listat ut hemligheten som ligger bakom att ta sig framåt än men det är kanske inte heller så konstigt. Han väger över 10 kilo och har storlek 80 och 86 så att han är lite klumpig känns givet. Blöjstorlek 5 börjar kännas för trång och jag undrar hur mycket han ska växa innan det stannar av – om det någonsin stannar av.

Till mammans stora lycka är Babblarna verkligen ingen höjdare, vill man göra den här killen glad slår man på Nicke Nyfiken. Annars är ju det absolut bästa att titta på storasyster när hon leker teaterapa.

12 reaktioner till “FRANK 6 MÅNADER

 1. Nämen lilla sötnosen då att han redan är 6 månader, är helt otroligt vad tiden går fort! Tycker verkligen det är intressant hur olika syskon kan vara, vet att min bror vad världens lugnaste medan jag aldrig var lugn Haha., ska bli intressant att se min och min mans framtida barn. Verkligen coolt att det kan vara så olika! Hoppas allt är fint med dig vännen❤️

  Gilla

  1. Men ELLER HUR! Jag fattar inte att det redan gått ett halvår. Det är roligt när de är så olika. Åh, jag hoppas du fortfarande bloggar när ni får barn så jag kan läsa 🖤

   Gilla

 2. Hehe men OJ! :p Min fyraåring väger kring 11-12 kg. Min femåring är på 15 kg och 108 cm och äldsta (6 år) väger 16kg och är 109 cm.. :p Wow, alltså!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s