RUMSPLANERING DEN FALURÖDA GÅRDEN

För varje nytt tiotal i nedräkning vi möter inför flytten känns det som att vi har nått en ny milstolpe. Jag som tidigare bara räknat i dagar håller på att ställa om till att räkna veckor istället och nu när vi snart är nere på 40 dagar innebär nästa bytande av tiotal att vi kommer ha mindre än en månad kvar. Så, nu ger jag er vår rumsplanering för vårt nya hem. Hur vi har tänkt disponera de alla kvadratmetrarna till en början, några månader eller kanske några år framöver. Vi vet vad vi drömmer om, men vi har inte satt någon tidsgräns för de större renoveringarna vi vill göra. Ett hus är ju ett livsprojekt och det vore tråkigt att göra allt med detsamma.

Första våningen i huset rymmer alla sociala ytor man kan tänka sig och först tänkte jag nästan att det var på tok för bortslösade rum. Det som förra ägaren hade som tre allrum i rad kommer för oss bli en matsal, ett kombinerat kontor och bibliotek och såklart ett vardagsrum. Det som använts som pannrum vill vi göra om till en ordentlig groventré och hall, kök och tvättstuga blir ju självklart kvar där de är.

På övervåningen ryms alla sovrum och kattvindarna som löper längs med alla sidor kommer göras om till varsin walk in closet till alla i familjen. Hallen på övervåningen blir ett extra vardagsrum utan tv och det som använts som extra förrådsrum kommer Fredrik få disponera som legorum. Ni som har hängt med ett tag vet att vi har en hel PAX-garderob från IKEA och mer därtill full med lego. Så som den stöttande sambo jag är ger jag nu plats för legoborgar och annat. Jag har ju trots allt fått både en tvättstuga, en egen toalett (Jo Fredrik, den på övervåningen är min!) och ett kontor.

Utanför det stora bostadshuset finns ju också garaget på uppemot 80 kvadratmeter med ett tillhörande förråd på 35 kvadratmeter. Det är helt sjukt att tänka att bara den byggnaden är större än vårt nuvarande boende.

20 reaktioner till “RUMSPLANERING DEN FALURÖDA GÅRDEN

 1. Men åh vilken toppenbra planlösning huset har! 😀 Precis så som jag också tycker om! Jag tycker att det är helt perfekt att ha alla sällskapsytorna på bottenvåningen, och sovrummen på övervåningen. Då behöver inte folk som kommer och hälsar på kika in i sovrummen när dom ska gå på toa eller nåt 😉 Det är skönt att ha sina privatare delar av boendet avskilt tycker jag. Det blir spännande att se mer av ert nya drömhem! 😀

  Gilla

  1. Jag håller med dig så så så så mycket Lillian! Den privata sfären ska vara just privat. För mig som är hemma mammaledig för tillfället ska det bli skönt att ha ”nattrummen” där uppe och ”dagrummen” där nere. Då får man lite omväxling trots att man bara är hemma 🖤

   Gilla

 2. Så stort det är! Och vilken lyx att kunna ha en egen walk-in closet till alla i familjen. Tror det är de flesta tjejers dröm – tänk så fint man kan fixa där inne! Åhh vad det ska bli spännande att följa allt detta ♡

  Gilla

  1. Ja men ELLER HUR! Det känns enormt för tillfället. Och allas garderober kommer verkligen vara det bästa tror jag. Att få stuva undan allt. Det är så fint att du vill följa oss och vår gård 🖤

   Gilla

  1. Ja – jag får nypa mig i armen flera gånger per dag för att inse att det är sant. Jag ser nog mest fram emot den där tvättstugan tror jag. Att bara få stänga dörren och slippa ha en tvättställning i My’s rum. Legorummet kommer nog My vara en frekvent besökare i, vare sig han vill eller inte 😉❣️

   Gilla

 3. Alltså jag är så avundsjuk på er fantastiska gård! Dock inte missunsam. Ser så mycket fram emot att få hänga med i flytten och se hur allt kommer bli. Kul att Fredrik har så mycket lego. Om det inte var för att vi drunknar i lego hade jag shoppat en massa lego till mig själv… Älskar att bygga. 😀

  Gilla

  1. Men visst är det kul att bygga? Kruxet här hemma är ju att han hellre skulle dräpa mig än låta mig bygga med hans riddarborgar. Längtar tills jag kan köpa på mig lite Lego City till mig och barnen dock. Och vad fint att du hänger med på vår resa – du får komma över på en kopp te någon dag 🖤

   Gilla

 4. Åh, ett rum för enbart typ bygg-delar såsom klossar, lego och diverse annat byggmaterial hade varit riktigt underbart för mina tjejer! 🙂 De älskar att kunna vara så pass kreativa.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s