14 RÄTTER EN TISDAG

Tisdagar innebar ju back in the days ett receptinlägg på den här bloggen. Och lugn! Det kommer att vara så i fortsättningen också. Men idag lagas ingen storslagen mat här hemma, idag fylls kyl & frys, skafferi och andra utrymmen på med ny mat för de kommande 14 dagarna och jag tänkte dela med mig av vad vi ska äta. Ni älskar ju att få matlistor och inspiration.

🍴Pulled Pork i tacobröd
🍴Skinkstek med vitlök och rosmarin
🍴Schnitzel med potatismos, ansjovis och kapris
🍴Ugnsbakad lax med oliver och spenat

🍴Pastasallad med bacon
🍴Kycklingwok med nudlar
🍴Tacopaj
🍴Svamprisotto på ruccolabädd
🍴Råraka
🍴Blodpudding med fläsk och vitkål
🍴Köttfärslimpa med pressad potatis
🍴Kasslergryta med pasta
🍴Pannkakor med fruktsallad
🍴Baconinlindade kycklingspett med rotfrukter

Visst låter det inte så pjåkigt va? Vissa rätter finns ju redan i receptkategorin här på bloggen men är det några rätter ni vill att jag länkar recept till, eller skriver recept om (för alla finns inte) så får ni hojta till!

33 reaktioner till “14 RÄTTER EN TISDAG

 1. Vilken god matsedel som du har gjort. Det är alltid skönt att få rensa skafferiet och frysen när man ska flytta. Då slipper man ju bära med massor med saker fram och tillbaka 🙂 pressad potatis är ju så otroligt gott. Jag förstår inte vad det är som gör att det blir godare.

  Gilla

 2. Men så duktig du är på att planera bra och varierad kost! Måste vara så mycket lättare när man har listor och faktiskt vet från dag till dag vad man ska laga! Det var ju mycket med som lät riktigt gott 😍

  Gilla

 3. Jag hade en diskussion återigen med mannen om att inte börja med en matsedel för att på så sätt variera vår kost lite mer. Det här inlägget passade ju alldeles ypperligt just idag. Tack för det! 😀 Köttfärslimpa, pannkakor och kasslergryta snor jag med till vår lista.Och så kycklingwoken. Måste spana in din receptkategori för mera inspiration.

  Gilla

 4. Min första tanke var att ni skulle ha en 14 rätters på en tisdag 🙂 Sen såg jag att ni fixat en 14 dagars matsedel vilket är bra. Massa gott har ni juh Borde själv planera lite mer för maten.

  Gilla

 5. Men jistanes vad det började kurra i magen när jag läste din lista på alla dessa maträtter! 😀 Så duktig du är som ens kommer på en så lång lista. Personligen är jag pinsamt fantasilös på den här fronten. Men jag kanske kan knycka din lista, för jag blev sugen på allt utom blodpudding 😀 (Tyvärr har jag förätit mig på denna rätt i ett försök att höja mitt blodvärde).

  Gilla

  1. Klart du ska knycka den! Botanisera lite i min receptkategori också så ska du se att du får en hel drös med ny inspiration. Det där med blodpudding lät tråkigt, men jag har samma sak med vissa grejer jag också. 🖤

   Gilla

  1. Vi handlar verkligen nästan uteslutande det kött och den fisk och de grönsakerna som är billigare just den veckan vi handlar och sparar så mycket pengar. Det blir ju så roligt då! Och så slipper man impulsköp och annat trist. Kör hårt säger jag bara, det här är utan tvekan en lifesaver! 🖤

   Gilla

 6. Jag är verkligen SÄMST när det kommer till mat. Både när det kommer till att komma på vad jag faktiskt kan äta och när det kommer till att samla ork till att ställa mig och fixa till någonting. Som tur är har jag en sambo som både tycker om och är duktig på att laga mat 🙂 Detta inlägg var dock SUPER för mig personligen. Kommer nog smyga in här och tjuvkika igen framöver när det är dags för mig att stå vid spisen, hehe.

  Gilla

  1. Men vad fint att din sambo ändå tycker om och är duktig på att laga mat. Även om du inte lagar några av nätterna i listan eller i receptkategorin så kan du ju uppmana honom att göra det. Kram! 🖤

   Gilla

 7. Det mesta lät ju verkligen så gott ju, älskar paj och ugnsbakad lax är inte fel så kommer gärna över då, även köttfärslimpa är ju gott. Mumms 🙂 ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s