ATT HITTA TILLBAKA TILL RUTINER

Har ni tänkt på hur mycket det är som ofta ruckas under jul, nyår och efterkommande ledighet? Jag kan skriva en hel bibel om olika saker som jag märker att folk inte kan följa sina rutiner inom. Mat, träning, hälsa, egentid, barnens mönster – you name it. Här hemma innebar julledigheten i och för sig att vi kunde sova längre, Brownie fick gå längre och fler promenader om dagarna och vi fick vara tillsammans allihopa. Men min ibland nitiska städning uteblev och den här killen här över han kom verkligen helt ur balans med sitt sovschema.

På gott, och på ont. Jag väckte såklart honom mer än gärna för att fara iväg till svärfar på julafton och svärmor dagen efter och det är klart att han tyckte att det var spännande att sova mindre när mormor var på besök. Men efter tjugo dagars ledighet är jag så glad att vi de två senaste dagarna verkar ha hittat tillbaka till vårt oslagbara schema vi hade innan hela ståhejet.

Att somna lugnt, tryggt och länge i vagnen under en hundpromenad klockan nio på morgonen, sova en och en halv timme i bästa fall och sedan antingen hinna somna lagom till 16 när pappa kommer hem eller sova en timme med pappa efter 16. Vara uppe under några timmar och sedan sova för natten igen senast 19 och vakna på riktigt igen efter 07.

32 reaktioner till “ATT HITTA TILLBAKA TILL RUTINER

 1. Vilka härliga bilder ❤
  Ja, det där med rutiner under ledighet är verkligen helt omöjligt. Frukost vid 12 och många sena nätter, följt av lång sovmorgon. I dag var det tufft när klockan ringde kan jag säga men man vänjer sig ganska snabbt som tur är.

  Gilla

  1. Ja, jag är ganska glad över att vi har hund och att klockan ringer en timme tidigare så att jag ska hinna ut med henne. Då får man liksom en mening med att kliva upp i tid 🖤

   Gilla

 2. Jag har verkligen glömt att bebis sover så ofta och mycket 🙈 Rutinerna hos oss har också blivit helt borta under ledigheten. Men man kommer ju som tur är snabbt in i dom igen. Så skönt att han somnar i vagnen när du är ute och går med hunden 🙂

  Gilla

 3. amen så söt lilla F är! Håller med om rutiner. Leons rutiner har med eskalerat under julen och nu tar de otroligt lång tid för honom att somna. Tycker de är skönt alla röda dagar är över och allt är tillbaka till vanligheten igen.

  Gilla

 4. Wow, vilka fina bilder på en gudomlig bebis. Rutiner är underbart, men lite som regler – ibland till för att brytas;) Det är i alla fall odiskutabelt skönt när rutinerna sakta faller på plats efter en längre ledighet ❤

  Gilla

  1. Du och jag är väldigt lika på det planet, jag tror till och med att vi har pratat om det någon gång för länge längesedan. Det är fint att inte vara ensam om att tycka det är skönt medan alla andra skriker efter mer ledighet 🖤

   Gilla

 5. Önskar jag kunde relatera men en annan har inte någon julledighet så det har rullat på som vanligt. Men jag kan tänka mig att det är otroligt skönt att komma tillbaka till sina rutiner.

  Gilla

 6. Förstår dig helt med rutiner.
  De försvann för oss också under ledigheten, vilket man då tyckte var skönt, för det innebar sovmorgon.

  Och förövrigt. Säger det jämt. Han är så jävulskt gullig 😍😍 du tar så fina bilder 💛💛

  Gilla

 7. words! Allt vänts upp och ner vid en ledighet, speciellt en lång sådan. Skönt att ni verkar ha börjat hitta tillbaka till det normala, här hemma -not so mutch… men snart! det har dessutom vart värt det, för som du skrev -vi har ju alla fått vara tillsammans. Vilka jättefina bilder 🙂

  Gilla

 8. För min del som inte har barn eller jobbar så märker jag inte det så mycket mer än att min man är hemma. Och då tycker jag det kan bli jobbigt när hans rutiner ska komma igen, att han ska arbeta och jag blir ensam hemma igen. Men samtidigt, vardagen funkar som bäst när man inte är med varandra 24/7. Skönt att kunna sakna! Men man märker ju att ens energi är ju inte densamma under julen, man blir ju totalt slut! Iaf jag! Hoppas barnet ditt kommer in i sina sov rutiner igen 🙂 Kram

  Gilla

  1. Jag är som du, jag blir också HELT SLUT under jul. Och jag förstår att ensamheten är någonting som tär. Vet själv hur det är att vara ensam med barnen när sambon jobbar sena kvällar och går tidigt på morgonen. Kram! 🖤

   Gilla

 9. Ja så fort julen och nyår är här så då ändras verkligen allt, inga rutiner följs. Det är skönt ett tag men nu är det skönt att man är tillbaka i rutiner igen 🙂

  Gilla

 10. eller hur , allt vänds verkligen upp och ner lite under ledigheten och alla helgdagar, själv har jag vänt upp och ner på dygnsrytmen igen 😅😅

  Gilla

 11. ”kan hålla sina rutiner”… Alltså, jag tror ju absolut att det är ett val man gör. Att man faktiskt väljer att strunta i städningen, strunta i att äta på de bestämda tiderna. Att välja att ha barnen uppe senare på kvällen – helt enkelt för att kunna umgås mer med dem än på vardagar? 😉

  Gilla

  1. Jag tror absolut att det KAN vara ett val man gör ibland. Men många med mig (enligt kommentarerna) har trillat dit trots att de inte vill och det tror jag är mycket vanligare tyvärr 😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s