ONSDAGSLISTAN – VINTER

Strax innan jag försvann från bloggen i Augusti 2019 fick ni den berömda årstidslistan. Då var det höst och jag skrev om det bästa och sämsta med hösten tillsammans med vad jag såg fram emot att läsa, dricka och äta. Idag är det den åttonde januari och egentligen kanske man borde tänka att vintern är förbi. Men hit till Västerås kan jag inte påstå att den har kommit på riktigt än. Vi har haft enstaka dagar med snö och jag är helt inställd på att snön och vintern kommer dröja sig kvar här till april när den väl kommer. Så, den här onsdagen ger jag er vinterlistan trots att det datummässigt ligger lite fel i tiden.

Det bästa med vintern är den där lyckan hos min treåring som riktigt går att ta på när snön faller utanför fönstret, lyckan som tindrar i hennes ögon när hon får sätta sig på en snowracer eller i en pulka, och hur hon pratar med förväntan om Sälenresan som kommer varje år. Det är tacksamt att det är ishockey i tablån mer eller mindre varje dag, JVM och Handbolls-EM som drar igång imorgon.

Det sämsta med vintern har redan passerat, för hela December har redan gått. Som den hundägare jag numera igen är (!) måste jag dock prata om det jävla gruset som följer med in genom dörren när inte snön ligger på marken, och leran som blir överallt. Eller att trädgården utanför fönstret ligger i dvala.

I vinter äter jag mer soppa än innan, en riktig favorit har blivit Jordärtkockssoppa och jag lovar att ni ska få receptet på det här framöver. Jag har sommarens egenplockade björnbär i min gröt och har cravings på Finncrisp tillsammans med Lilla My.

I vinter dricker jag för första gången i mitt liv dryck med kaffe i. En chailatte med en kaffeshot eller en kaffelatte. Allt för att försöka göra mig av med den Celsiusfällan jag hamnat i där jag dricker två burkar per dag.

I vinter läser jag inredningsmagasin på löpande band, böcker om köksträdgårdar och kriminalserien om profileraren Althea Molin skriven av Veronica Sjöstrand. My somnar till ”Godnatt alla mina drakar”-böckerna och om två veckor är det dags att ta sig igenom flera tusen sidor kurslitteratur.

I vinter tittar jag med mer entusiasm än någonsin förut på Mandelmanns gård. Det är nästan så att jag vill se om alla säsonger för att skriva ner tips och trix vi kan använda ute på vår gård. Sveriges mästerkock kommer att rulla och så all sport då såklart.

I vinter köper jag inredning TILL VÅRT HUS! Herregud *nyper mig själv i armen* Vi har bestämt oss för att flytta in innan vi shoppar men ändå har jag inte kunnat låta bli att beställa hem en taklampa, två fönsterlampor, två posters och två doftljus. Allt på ofantlig REA så det måste ju vara okej.

I vinter klär jag mig i tråkiga, funktionella underställ för att inte frysa under mina skogspromenader med Brownie, i min älskade vita vinterjacka jag fick av Fredrik för tre år sedan och snart är det ju dags för skidbyxorna också.

I vinter tränar jag inte alls som förr. Med en kollapsad lunga finns stränga förbud som jag redan överskrider när jag går många mil i skogen.

Tre bloggkategorier jag vill lyfta i vinter är en svår fråga eftersom jag precis återvänt hit. Det vore bäst att inte sätta för höga krav och mer satsa på att få till kontinuerlig uppdatering igen. Men visst ska vi snacka flytt och inredning. Ni ska få lära känna Frank på riktigt också.

19 reaktioner till “ONSDAGSLISTAN – VINTER

 1. Tycker vintern & snön är mysig. Dock blir det inte så mycket vinterfeeling här nere tyvärr. Brukar komma i januari / februari. Följer också Sveriges mästerkock när det går på tv. Sett Mandelmanns gård också dom är lite roliga 🙂

  Gilla

 2. Gud vilka underbara bilder!!!!! Tänk om vi också kunde få sån vinter. Här bara regnar det massor och ingen snö alls. Kanske kommer den kanske inte. Får väl se.
  Ser så mycket fram att läsa om er flytt till huset!!! 🥰

  Gilla

 3. Vet du att jag har saknat dig och din blogg. Är så glad att du är tillbaka igen. Ida frågar nästan dagligen när snön kommer. Hon längtar så efter att få ge sig ut och åka pulka. Härligt för din dotter att ni har Sälenresan framför er så då får ni snöäventyr.
  Och jag har hamnat i noccofällan så jag kan helt klart relatera till din celsius. Vill bara sluta med eländet!

  Gilla

  1. Men alltså Hanna. Om du visste hur mycket du värmer mitt hjärta med dina ord. TACK! Jag har saknat dig också! Åh, vi får försöka göra något åt de här fällorna… Hur ska vi bära oss åt? 🖤

   Gilla

 4. Den här vinterlistan fick mig nästan att tycka om vintern!😄 Jag kan förstå hur lycklig Lilla My blir när snön faller, för jag minns känslan och allt kul man gjorde som liten. Jag håller verkligen med om att snöfria vintrar inte är kul när man är hundägare, för man får nästan städa ihjäl sig. Men drömmar och planering inför odlingssäsongen är härligt att ägna sig åt. Förstår att du tittar entusiastiskt på Mandelmanns gård!😄

  Gilla

  1. Vilken fin kommentar Lillian! Och ja, snön får ännu en fantastisk betydelse när barnen är involverade. Men visst längtar vi till odlingssäsongen. Men allt har sin tid 🖤

   Gilla

 5. Tror inte vinter har kommit till någon -inte på riktigt, inte som förr 🙈 mina barn blir också superglada när det snöar.
  Det här med hund, grus och lera😅🙈 hade ingen aning om att en enkel kisspromenad kunde resultera med dusch efteråt 🙈

  Gilla

 6. Vilken rolig lista! Mycket som stämmer in på oss med! Tjejerna blir också så där överlyckligt glada när snön faller, så det är så trist att det inte vart mer denna vinter!
  Så roligt att få se mer av Frank också💞

  Gilla

 7. Så härligt att läsa på fokuset kring vintern. Sen är det skittrist att det fattas snö liksom, vad är det här för januari?! Jag vill liksom prova skidor i år, hade gjort upp vinterplaner. Men snön måste komma, jag kan inte tro något annat. Det borde liksom komma snö på typ fredag och sedan snöa, freda, lördag, söndag, måndag och tisdag. Utan stopp och sedan frysa på och stanna så tills typ slutet av mars början på april :). SÅ man får en rejäl vinter :).
  Förstår att det är mycket fokus på inredning för dig nu, skulle varit lika för mig om jag skulle flytta till en gård :D.

  Gilla

  1. Det är sjukt att du dessutom inte har någon snö! Du som bor lite bättre till geografiskt om man vill ha snö. Vad kul att prova på skidor, det skulle jag också vilja göra någon gång men i år ska My gå i skidskola när vi far till Sälen och Frank och djuren får vara med mig. Så det får bli en annan gång! 🖤

   Gilla

 8. Åh, hur du beskriver din dotters glädje får mig att tänka på hur man själv kände när snön kom när man var barn. Det första man ville göra när man vaknade på morgonen var att springa rätt ut i snön och stanna där till solen gick ned! Jag tänker på det ibland, hur tråkigt det måste vara för barnen som växer upp idag som missar allt det där. Särskilt här nere i Göteborg då vi inte har haft en enda dag med snö hitills.

  Gilla

  1. Saker och ting var verkligen bättre förr inom vissa områden. Det är som du säger, klimatet har helt ballat ur och årstiderna är liksom förskjutna. Att man inte har snö i december knappt är så sorgligt egentligen…. 🖤

   Gilla

 9. åh vad jag älskar att läsa olika inlägg skriven i list format på bloggar, tokfastnar jämt 😍😍 älskar också att under vintern äta och dricka varmt. säkerligen för man fryser mycket och man blir uppvärmd av varm mat och dryck, och då blir det ju så mysigt ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s