SAGAN OM DEN FALURÖDA GÅRDEN

Där var den där Hemnetannonsen igen. Mitt framför ögonen på mig trots att vi hade bestämt oss för att inte titta på några flera hus förrän till våren igen. Vi hade precis dragit oss ur en budgivning på ett annat objekt som skjutit rejält i höjden pengamässigt och sagt att ”Nej, nu tar vi det lugnt tills i vår. Då kommer bostadsmarknaden att explodera som vanligt” Jag vet inte hur många gånger jag låtit fingret bläddra bland mäklarbilderna, drömt mig bort men insett att det här är en gård som kommer att hamna på prisklasser vi inte kan vara med och tävla på. Det var två timmar till visning, den sista visningen, Fredrik befann sig i skogen och högg julgranar och en och en halv timme innan visningens start kom han hem. Där stod jag, med bilderna redo och bad och bönade om att vi skulle åka och titta. Han sa tvärnej, han var för trött men en timme senare satt vi ändå i bilen. Efter min arga mening om att man inte kan gå miste om en potentiell gård bara för att man är ”för trött”.

På visningen mötte vi uppemot femtio andra personer. Han, mannen i svart jacka kände jag igen, och hans pladder med en annan fick det bekräftat. Han var mannen som ägde många utav svensk ryttarelits hästar. Fredrik som från början varit för trött var eld och lågor, jag tappade allt hopp. Släntrade igenom husen med moloken min och utan att ens öppna skåp, dolda dörrar och annat jox. Det var ju kört i min bok. Men nog kunde vi vara med och trissa upp priset lite tänkte vi dagen efter när budgivningen drog igång.

Tre dagar senare ringde mäklaren mig och sa ”Grattis, det är ert” och jag höll på att tappa min fem månader gamla son i golvet. Vi? Gårdsägare? Nej. Fast så blev det. För att den ena mannen inte tyckte det fanns tillräckligt med stallplatser för sin dotters hästar, för att en annan tyckte att det var lite för litet, och för att alla andra inte hann med. Fem dagar efter visningen skrev vi kontrakt och sedan dess har uppemot tjugo personer ringt till mäklaren och svurit åt att de avvaktade och trodde att säljaren skulle avvakta våra bud. Ibland livet, ger du mig så jävla mycket medvind att jag inte hinner med.

21 reaktioner till “SAGAN OM DEN FALURÖDA GÅRDEN

 1. Någon gång ska man ha sån jävla tur också.
  Och grymt ju. Ser så härligt ut!
  Ska bli spännande att få hänga med er på det här. Eller ja, läsa om det i alla fall 😅💛💛

  Gilla

 2. Grattis till gårdsköpet! Så himla härligt att läsa din berättelse om hur det gick till! 😀 Det är total igenkänning på hur det är att leta gård. Det var verkligen tur att du drog till med din arga mening och fick med dig din man. Att vara för trött kan ju inte hindra en från att uppfylla sin dröm 😀 Det är verkligen ett härligt ställe ni har köpt. Jag känner trivseln bara av att se bilderna!

  Gilla

 3. Men wow vilken historia. Kul att du inte gav upp ändå och tjatade till dig visningen hehe. Plötsligt händer det säger man och det kan man verkligen säga här. Hoppas ni kommer trivas ❤

  Gilla

 4. Så roligt för er! Hus är verkligen det bästa. Jag älskar att få göra om som jag vill. Kul att du börjat blogga igen! Jag blev så glad när du dök upp i min WordPressläsare igen ☺

  Gilla

 5. Vad roligt att få läsa hur det gick till när ni köpte eran gård. Det ser verkligen ut som rena drömmen ju. Jag kan tänka mig att du blev väldigt förvånad när mäklaren ringde och sa att gården är eran. Så bra att du övertalade din sambo att åka och titta på gården 🙂 när livet ger medvind så känns det alltid väldigt bra 🙂

  Gilla

  1. Det är så fint att du gläds med mig så mycket att du sitter och ler. Speciellt eftersom att jag också ofta känner så när jag läser din blogg. Har du vägarna förbi någon gång så står jag redo med mina koppar så vi kan dricka te 🖤

   Gilla

 6. Men åh, det låter som att det var menat att gården skulle bli er! GUD så mysigt det ser ut. Jag skulle verkligen verkligen vilja bo så. I lugnet och med naturen nära 🙂 Ska bli intressant att följa er flytt!

  Gilla

 7. Det finns verkligen en mening med allt. Det måste verkligen varit meningen att ni skulle ha denna gård och så underbart att den är er och att ni ser fram så mycket att få flytta dit. Verkligen som en dröm som blir sann och vilken tur att du manade på gubben att följa med på visningen ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s