ATT LÄMNA TRE OCH ETT HALVT ÅR BAKOM SIG OCH FLYTTA

Då och då slår det mig hur länge jag har bloggat – som idag till exempel. När jag ska skriva om ännu en bostadsförsäljning här inne. Den tjugofemte maj 2016 skrev jag ett inlägg om att vår dåvarande lägenhet fanns ute på Hemnet. Och nu, mer än tre och ett halvt år senare släpper jag mäklarbilderna på vår pärla som vi bott i sedan i Juli 2016.

Lägenheten på markplan, med trädgård – där Lilla My’s tre första år i livet finns. Där vattnet har gått med båda barnen. Med Lilla My i vardagsrummet, och med Frank i sovrummet. För två veckor sedan sålde vi den vidare till nya ägare med anledning av att vi hittat vårt nya drömboende. Och det känns både sorgligt och befriande att vi har växt ur det som varit min trygga punkt. Ett hem som jag verkligen känt mig hemma i, vilket inte har varit fallet på alla ställen där jag har bott. Mina två sista lägenheter i Stockholm hann aldrig kännas som hemma, men det här, det här har varit hemma.

Jag byter 70 kvm uteplats med jordgubbsland och kryddodling mot 3000 kvm tomt med möjlighet att bygga pool, inglasat uterum och en hel köksträdgård. Och 83 kvm boyta mot en gård med ett garage som till och med är större än den här lägenheten. Men visst finns det saker man kommer att sakna, och det är ju så det ska vara. Det betyder att vi har haft det bra här.

Med anledning av den kommande flytten har en kategori bytt namn här inne, ”Hemmet” har blivit ”Vildrosgatan” alltså nuvarande bostadsadress och en ny kategori vid namn ”Faluröda gården” har tillkommit. Herregud vad vi ska prata inredning och trädgård framöver.

18 reaktioner till “ATT LÄMNA TRE OCH ETT HALVT ÅR BAKOM SIG OCH FLYTTA

 1. Så fint ni har det i lägenheten som ni bor i nu. Jag minns den känslan att flytta ifrån det hem som man känner sig så trygg i. Den var lite jobbig för mig men nu känner jag att mitt hem nu är min trygghet. Det ska bli så spännande att få se hur du har tänkt att trädgården och inredningen ska vara i erat drömhem 😍

  Gilla

  1. Hej ”Fanny”
   Det var vår ursprungliga tanke, ja. Men vi hittade ingen tomt i Västerås som vi gillade och dessutom hade vi fått betala säkerligen fem, eller fyrdubbelt för att få den ytan och de kvm vi får idag.

   Gilla

 2. Så fint det ser ut, förstår verkligen att du har trivts där och att en liten vemodig känsla tillkommer… MEN så spännande ska bli att följa erat kommande projekt & all inredning! Kram

  Gilla

 3. åh vilka fina bilder
  ja det kommer säkert bli bra o ni strivvas lika bra som här .
  är kul hur många minnen som sitter i ”väggarna” faktiskt om du tänker efter

  Gilla

 4. Men så fin lägenhet! Jättefina bilder! Jag förstår helt din känsla och samtidigt som det är jobbigt så är det roligt stt få skapa nya och fler minnen i nya hemmet. Skulle så gärna byta vår lägenhet mot hus på landet!💞

  Gilla

 5. Jag kan verkligen förstå din känsla. Jag har bott i samma lägenhet sedan jag flyttade hemifrån och trots att jag har både älskat och hatat den kommer det kännas konstigt den dag då jag stänger dörren till den för första gången. Jag måste för övrigt säga att jag är SÅ avundsjuk på ert kommande boende. Det är verkligen min dröm att köpa hus på landet/en gård och jag hoppas så innerligt att den drömmen blir verklighet någon dag 🙂

  Gilla

  1. Det som känns konstigt är att det är någon annan som ska bo här. Som ska stå i vår trädgård och ha hand om vårt jordgubbsland. Men det är fint att få lämna över till någon annan! Håll hårt i den drömmen – plötsligt är du där 🖤

   Gilla

 6. Förstår att det känns lite jobbigt att lämna den fina lägenheten men hittar man drömboendet så måste det kännas underbart. Själv är jag ingen husmänniska men att får göra en nystart och börja på ett nytt boendekapitel. Ska bli kul att se ert nya boende.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s