ATT PRATA OM DET VERKLIGA

Onsdag, stängningsdag på förskolan och bakom den uppställda tekoppen och de tända ljusen ser hemmet ut som ett bombnedslag. Min tvåmånaders tjuvtittar på tv från sin bilbarnstol som får agera babysitter och min treåriga tjej ritar med tuschpennor på både papper och händer och deras korkar ligger slängda över hela vardagsrumsgolvet. Katten leker med en figur från babygymmet och tvättmaskinens centrifugering får badrummet att låta som en krigszon. I soffan ligger två täcken eftersom att jag och My sov där inatt och både min dator och telefon blinkar och varnar om dåligt batteri.

Även om man inte alltid visar kaoset tycker jag att det är viktigt att man pratar om det. Bloggar, instagramprofiler eller andra sociala mediapersoner som bara vill glorifiera livet intresserar mig faktiskt inte alls. Det är ju inte verkligheten. Iallafall inte min verklighet som småbarnsmor mitt i spädbarnsträsket med en man som jobbar mer än vad han är hemma. Men, vi har det fantastiskt ändå. Jag och mina knoddar. Förut hatade jag stängningsdagarna för att det var svårt att vara hemma från jobbet, men nu under föräldraledigheten blir det såklart mycket enklare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s