TVÅ BARN – VAD HAR FÖRÄNDRATS?

Vad förändrades när barn nummer två kom? När vi slutade titulera oss som bara mamma och pappa till Lilla My och började titulera oss som tvåbarnsföräldrar? När familjen helt plötsligt bestod av en storasyster och en lillebror? En My, och en Frank. Allt. Och absolut ingenting. Jag undrar när allt det hysteriska som jag har läst om att bli tvåbarnsförälder ska börja. Kanske är det när Frank slutar att vara den snälla lilla bebisen han är, eller när My tröttnar på att jag ber henne att vänta lite då och då.

Det är klart att det tar lite längre tid att ta sig ut genom dörren när det är två stycken som ska kläs på och två stycken som ska vara mätta, nöjda och glada. Men just nu känns det som att det bara handlar om planering. Att kanske stå och förbereda middagen klockan tio på förmiddagen och lägga en kvart extra varje kväll på att plocka undan när alla andra i familjen sover. Och framförallt, inte låta den minsta i familjen styra oss andra alldeles för mycket. Det spelar ingen roll om lillebror spyr ner halva vagnen på väg till lekparken, även om jag för en sekund vill vända hem igen så gör jag det inte. Istället fortsätter vi de 100 meterna till parken och väl där torkar jag allting med våtservetter och byter hans kläder medan My frenetiskt vinkar från klätterställningen med ett stort leende på läpparna.

Jag tror att det är som det mesta här i livet, det handlar till iallafall 80% om inställningen. Som när jag här om veckan tog med mig två barn till gymmet och inte bara startade utan även slutförde ett gympass. Det tog lite längre tid, det blev några pauser för gungning av bilbarnstolen eller för att samtala med My. Men nog fan gick det hur bra som helst.

11 reaktioner till “TVÅ BARN – VAD HAR FÖRÄNDRATS?

  1. Stora skillnaden med flera barn är framför allt att man inte tittar den man pratar med i ögonen längre för huvudet hit och dit för att går hålla koll på alla barnen. Lite så som pedagogerna gör i förskolan.

    Gilla

  2. Va duktig du ör som tänker på det sättet ungefär som ett schema förstod jag det som att det blir. Kan förstå att det är annorlunda när man har två barn . 💕

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s