FJORTON RÄTTER

Den ljuvliga svamprisotton

Ni som har följt mig länge vet att bland det bästa jag vet är att storhandla. Sedan ett och ett halvt år tillbaka gör vi det via nätet och åker bara och hämtar våra matkassar på ICA, och jag vill inte ens tänka på hur mycket tid vi sparar. Att fylla upp kylen, frysen och skafferiet med mat för två veckor framöver gör mig lycklig. Det har alltid varit en otrolig trygghetskänsla för mig – speciellt nu när vi har barn.

Vi planerar alltid fjorton rätter och recept som vi handlar till. Och varje förmiddag eller eftermiddag står vi framför listan och väljer ut det vi är sugna på till kvällen. Och trots att jag lägger upp ett recept här inne varje tisdag är ni många som brukar tycka om när jag berättar hur de kommande dagarna ser ut. Den här gången ser matlistan ut som följer.

🍴 Schnitzel med potatismos, ansjovis & kapris
🍴 Torskgryta med tomat & ris
🍴 Blodpudding med vitkål, stekt fläsk & lingonsylt
🍴 Dillkött med potatis
🍴 Pannkakor
🍴 Köttfärslimpa med pressad potatis
🍴 Kycklingcouscous
🍴 Falukorv i ugn
🍴 Kasslergryta med broccoli och röd paprika
🍴 Pastasallad med bacon
🍴 Svamprisotto
🍴 Kyckling med champinjonsås
🍴 Råraka
🍴 Fläskytterfilé med rotfrukter

31 reaktioner till “FJORTON RÄTTER

 1. Svamprisotto..Det var så länge sedan..Det måste jag skriva upp på min middagslista..Brukar också planera i förväg och storhandla..Praktiskt när man har barn..Ha en trevlig helg!

  Gilla

 2. Fryser ni färskvarorna då? Vi handlar för en vecka i taget, tyxker det är klurigt att komma på mat för en vecka bara! 😛 men sen varannan vecka brukar vi köpa matkasse, tex linas, citygross eller icas

  Gilla

  1. Ja precis, till exempel köttfärs, falukorv och annat fryser vi in och skriver på så att vi vet vad det är. Är det något som är fryskänsligt så ser vi till att äta det de första dagarna! 🖤

   Gilla

 3. Funderar på att testa onlinehandla och hämta på Willys nån gång. Vi har dock några mil till närmsta Willys men händer ju att vi storhandlar däri. Skönt stt spara tid. Tack för din matlista. Mkt bra förslag.

  Gilla

  1. Ja herregud ja, vi kan anpassa så mycket efter vad som är på extrapris och sparar hur mycket pengar som helst. Våran matkostnad varje månad är verkligen minimal i jämförelse med andra jag känner. Och då äter vi ändå till och med mat som egentligen är dyrare att köpa. Och som du säger, man impulsköper inget när man handlar mycket och speciellt inte via nätet 🖤

   Gilla

 4. Åh perfekt att kunna handla online! Har tänkt testa såå länge nu men glömt bort, får nog ta och göra de till veckan faktiskt 😃 Tusen tack finaste Moa för all inspiration på mat, de behövdes verkligen! Har alltid så dåligt fantasi med mat haha. Ha en fortsatt fin fredag & helg nu, massa kramar❤️❤️

  Gilla

  1. Blir så himla glad när mina inlägg inspirerar, och speciellt när du skriver såhär fina kommentarer. Världens bästa bloggläsare och vän har du ju blivit här inne. Kram! 🖤

   Gilla

 5. Underbart! Mums!
  Jag älskar att storhandla, det är så mysigt att få planera och sedan gå runt i en butik och plocka på sig det man behöver med även iaktta andra människor, i just love it! Måste dock börja med nätshopping hör jag, tror det blir lite mindre spontanköp då kanske ^^. Kram och ha en underbar helg nu!

  Gilla

  1. Haha ja, spontanköp försvinner ju verkligen HELT när man handlar på nätet. Tycker också att det är väldigt mysigt att handla i fysiska butiker men tiden och pengarna man sparar vinner i det här fallet. Kram!

   Gilla

 6. men så kul med lite mat insperation, jag älskar verkligen sånt. svamprioson såg verkligen super god ut. och pasta bacon sallad lät verkligen så spännande 💕

  Gilla

 7. Wow, så gott det såg ut och vilka snygga tallrikar. Så duktig du är på att planera måltider. En annan har noll fantasi 🙂 Önskar er en fin helg! Kramar ❤

  Gilla

 8. Även om vi bara är två så borde man göra det. Beställde tidigare, men har varit så lat ett tag nu. Det blir ju dyrare att åka och småhandla var och varannan dag.

  Gilla

 9. Köttfärslimpa är ju så himla gott åt det mycket som liten 🙂 Men skulle kunna tänka mig allt på listan förutom blodpudding det har jag svårt för. Men allt annat.. Mumms 🙂 ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s