TISDAGSRECEPTET – SKINKSTEK

Om vi tittar tillbaka i arkivet och går under kategorin ”Mat & Recept” ser vi att det senaste receptet som publicerades här på bloggen var för över en månad sedan. Alltså till och med längre tid tillbaka än vad bloggpausen sträckt sig. Så nu är det verkligen på tiden att jag bjuder på lite tisdagsmat igen. Den här gången föll det på skinkstek. ”En vadå” tänker nog mer än majoriteten av er, men det är fantastiskt gott, hur enkelt som helst och sköter sig själv i ugnen. Kan inte bli bättre.

Skinkstek
Sex vitlöksklyftor
En kruka färsk rosmarin
En kruka färsk timjan
En deciliter vatten
Salt och peppar

Börja med att sätt på ugnen på 200 grader. Skala och skiva därefter vitlöken. Krydda skinksteken med salt och peppar och bryn den i smör i en stekpanna tills den får fin färg. Lägg små fina snitt i steken och fyll med vitlök och örterna, lägg sedan skinksteken i en ugnsfast form och lägg på ännu mer vitlök och örter. Häll på en deciliter vatten och kör i ugnen i cirka 50 minuter. Låt gärna stå under folie på köksbänken en stund innan servering så värmen hinner fördela sig jämt och steken får vila.

Eftersom vi plockat över 70 tomater i vår trädgård gjorde vi en tomatsallad till. Tomatsallad till skinkstek har jag för mig är ett ganska populärt tillbehör dessutom. Annars tror jag att allt från potatis, ris eller couscous skulle fungera utmärkt till. My älskade det tillsammans med ris och en god sås som vi rörde ihop av steksaften från köttet och lite grädde.

15 reaktioner till “TISDAGSRECEPTET – SKINKSTEK

 1. ja men det är roligt me recept o det är ju om de liksom frågar du lovade recep ha ha just ja glömsk
  gör rätt ofta stek eller kokar som pulled pork kött .fransyska o högrev så gott

  Gilla

  1. Ja, det är helt LJUVLIGT! Och enkelt som satan. Så det tror jag verkligen att du klarar av även om du inte är någon masterchef!

   Åh, jag ska rota lite i minnesbanken och arkivet efter soppor. Jag återkommer 🖤

   Gilla

 2. Jag älskar verkligen dom här inläggen när du delar recept ❤ och jag tänkte väl lite så att "vadå" som att det skulle vara jättesvårt att göra. Men det låter både gott och enkelt 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s