SEX KILO KÄRLEK

Lillebror Frank, om lite mer än en vecka har han funnits hos oss i två månader. Idag är han 53 dagar och har blivit en helt egen liten person. En helt egen liten person med egna rutiner och med en egen framfart i livet. Jag tror inte att det finns en enda tvåbarnsförälder som med handen på hjärtat kan säga att han eller hon aldrig jämfört sina barn. För det gör man. Man jämför inte kärleken, eller favoriserar den ena – men man jämför framstegen. Man blickar iallafall tillbaka till hur det var med första barnet och ställer sig frågan om saker är annorlunda nu.

Lilla My och Frank har hittills visat sig vara varandras motsatser. My var en varmblodig bebis som hängde i blöja dygnet runt och sett till vikt och längd var hon liten väldigt länge. Frank är en frusen liten kille som trivs bäst i en långärmad pyjamas under en filt eller ett täcke. Och han växer så att det knakar. Jag var tvungen att ta fram My’s BVC-bok för att jämföra deras kurvor och mycket riktigt – det är enorm skillnad. Frank växer 6 kilo nu, det gjorde My när hon var ett halvår. Vi har kastat bort alla kläder i de små storlekarna och har redan kommit upp i storlek 68. Storlekar som våra vänners barn från 5 månader och uppåt kan ha med god marginal.

Tänk vad vackert det är ändå, att inte en enda människa är 100% som någon annan och att syskon kan skilja sig så mycket åt. My har fått det mesta från sin pappa, och Frank han har fått det mesta från mig.

20 reaktioner till “SEX KILO KÄRLEK

 1. Även om man är syskon så är ju man inte den andra lik 🙂 utseendet ev. att man är lika liksom. Det där med gener är både coolt & lite läskigt 🙂 Söt han är

  Gilla

 2. Men gud vilken lien sötnos!

  Men ack så härligt att barnen är olika individer, men förstår hur du menar att man kan bli så olika fast man har samma gener….

  Gilla

  1. Åh gud ja! Han tycker att hon är riktigt rolig att ligga och titta på, när hon rör sig följer blicken så många steg som han bara orkar. Och det är riktigt häftigt och fint att få se som mamma 🖤

   Gilla

 3. Lilla Frank är så himla söt! Tänk vilken skillnad det kan vara, Frank kommer ju helt klart vara en person som föredrar sommaren om han redan fryser 😀 ❤ Fast vem vet han kanske kommer älska snön.

  Gilla

 4. Men lilla sötnosen då, hur är det möjligt att vara sådär otroligt söt! Och Redan 2 månader? Wow va tiden går snabbt! Får ju akut bebissjuka här, Massa kramar vännen❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s