EN HELT NY VARDAG

Gudarna ska veta att det inte är en dans på rosor att mer eller mindre vara gräsänka och ta hand om en treåring och ett spädbarn själv mellan 06:30 på morgonen och 21:00 på kvällen. Ändå var dagen igår, liksom dagen idag – bara en i raden den närmsta tiden. Jag trodde någonstans att jag skulle vara avtrubbad och van vid det här laget, hela första året med Lilla My var det i princip bara hon och jag, men det är svårare när man helt plötsligt ska räcka till till två. Det kommer alltid att vara värt det, men energin har försvunnit redan innan man själv hunnit ta del av den och trots att jag har en fin vision om att bloggen inte ska bli lidande så kommer det att vara omöjligt vissa dagar.

Igår var My’s första dag på förskolan efter det långa sommarlovet och de närmsta dagarna handlar det mesta om att komma in i de nya rutinerna. Hennes 9-14 schema tisdag, onsdag och torsdag, den evighetslånga helgen som kommer att bli fredag, lördag, söndag och måndag och så alla vardagsbestyr som ska in där emellan. Jag gör morgondagens frukostar när alla andra sover för natten och lagar middagar när båda barnen sover eller Frank sover och My är på förskolan. Det gäller att hitta sina vägar.

Just sådana här ögonblick som ni kan bevittna här uppe är dock en dans på rosor. Tänk att det är början på deras syskonrelation. Ett sätt att umgås trots att de inte kan förstå varandra ett dugg. Snart är det dags att göra sig iordning för onsdag och allt vad den innebär. Men först ska vi mysa en stund till, med ovårdade morgonfrisyrer och tveksamma morgonhumör.

6 reaktioner till “EN HELT NY VARDAG

 1. Förstår att det är en omställning men du är som alla andra mammor en super mom som reder allt i slutändan. Som du säger, man hittar sina egna vägar och får livet att rulla på ❤

  Gilla

 2. Det är verkligen en helt nu värld av vardag med två små barn. Vi har flyttat fyra ggr senaste året med våra två små och nu äntligen går de på förskolan båda två fyra dagar i veckan, min enda chans att hålla blogg och socialmedia vid liv haha
  MEn som du skriver, ingenting går upp till att spendera den där tiden med sina barn. Hur hur hur trött man än är❤️

  Gilla

 3. Jag tycker det är jättefina bilder på My och Frank tillsammans där. Måste vara ganska jobbigt när båda barnen är envisa. Men skönt att du har hittat dina sätt för att göra det enklare 🙂

  Gilla

 4. ja men det är ju så innan man kommer in i det . ja hade ett tag 3 barn under 4 år . 🙂
  jo men allt går du kommer in i din rytm men sen vill ja inte ha dagis vi gick på öppna fsk i stället vissa dagar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s