NÅGON HAR BLIVIT STOR PÅ RIKTIGT

Och så traskade hon iväg, efter ett sex veckors långt sommarlov och jag måste erkänna att jag känner lite likadant som jag gjorde första gången hon började på förskolan. Jag känner nog nästan mer. Mer stolthet. Stolthet över vad vi har åstadkommit den här sommaren, stolthet över att det är en riktigt stor tjej som gick iväg till sin nya avdelning idag.

Det kan hända att vi har skjutit lite på saker och ting när det gäller My’s utveckling eftersom att vi visste att lillebror var på väg och att vi skulle få en lång sommar tillsammans. Men under den månaden Frank funnits hos oss har den här damen slutat med det mesta, helt på egna villkor. För det är den vägen man måste gå med vår kloka My, hon måste få vara med och bestämma själv, annars går det aldrig. Som när hon första januari bestämde sig för att sova i egen säng och bara har fortsatt med det.

För tre veckor sedan slutade vi med blöja utan potträning och inatt sov hon första natten utan nattblöjan också. En endaste liten olycka är allt vi haft på tre veckor, vällingen är skrotad och borta sedan länge och här i förra veckan lämnade hon över alla sina älskade nappar till katterna på Skansen. Att sluta med nappar har jag alltid sett som vårt största hinder, och visst har hon fällt några tårar vid två tillfällen – men det har inte varit mer än så. Mammas treåring.

2 reaktioner till “NÅGON HAR BLIVIT STOR PÅ RIKTIGT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s