VECKA 34

/ Moodboard Vecka 34 /

Vecka 34 är här, jag vill benämna årstiden ute som höst och inte sommar och efter många veckors ledighet är det dags för den här familjen att kasta sig ut i vardagslivet igen. Men endast en utav fyra personer går tillbaka till sin vanliga vardag. Fredrik är den enda utav oss som inte står inför förändringar nu när hösten börjar. Som har samma jobb och samma jobbtider. Jag gick från sjukskriven på grund av komplikationer under graviditeten till semester och ska nu gå från semester in i den riktiga mammaledigheten. Och My, hon stängde ett helt kapitel när hon gick på sommarlov för sex veckor sedan och ska nu påbörja ett helt nytt.

05:40 imorse ringde Fredriks klocka som förkunnar att vi är tillbaka till vardagen. Till vardagen som innebär att han går ut genom dörren strax innan sju på morgonen och kommer tillbaka hem antingen efter 16 eller efter middagstid. Hela den här veckan blir det efter middagstid och det känns lite läskigt nu när vi varit så bortskämda med att ha honom hemma en hel månad. Hela den här veckan lever jag mer eller mindre ensamstående med barnen och jag vet att det kommer att bli tufft. Därför handlar det mesta om att återgå till rutinerna.

Rutinerna som blir helt annorlunda för Lilla My. Hon går ner från 40 timmar i veckan på förskolan till 15 eftersom jag är mammaledig och imorgon är det dags att göra entré på en ny avdelning. Med nya kompisar, nya pedagoger och nya äventyr. 09-14 blir hennes tider tisdagar, onsdagar och torsdagar och innan och efter det är det tid med mig och lillebror som gäller. För nu börjar min mammaledighet på riktigt. Ett helt år har jag framför mig.

För att inte känna mig allt för ensam den här veckan har jag sett till att få in lite väntid i kalendern. Några timmar idag, en middag på fredag. Och så ser jag fram emot långa barnvagnspromenader efter förskolelämningarna och träningspass hemma i vardagsrummet när barnen somnat. Det blir nog bra till slut.

3 reaktioner till “VECKA 34

  1. Samma tid Ringer BQ,s klocka ungefär och min 06:25, varför 25 vet jag inte, vart så. Samt bussen går 07:24 så då är det att ligga i =D, men vi hinner utan problem för bussen går precis utanför, men som du säger nu är det vardag igen.

    Ja Bellis gick ju också från 40 h till 15 här i somras, och det blir ju lite omställning för henne nu att gå längre dagar igen.

    Gilla

  2. Ändå skönt att ha ett års mammaledighet att se fram emot. Själv ångrar jag ibland att jag inte njöt av att vara mammaledig så passa på att göra det.
    Sedan kommer förändringarna och nya eror med jämna mellanrum.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s