FRANK – EN MÅNAD

Igår, den artonde augusti var det exakt en månad sedan lillebror kom till oss. Det är som vanligt med barn, man kan inte för allt i världen förstå vart tiden tar vägen. Ändå känns det som att vi alltid har varit fyra. Som att livet innan honom knappt existerar. När jag och Fredrik började prata om barn för första gången för över fyra år sedan var det i benämningen av en son. En son som skulle heta Frank. Och ibland får jag påminna mig själv om att han faktiskt finns på riktigt nu. Benämningen här hemma är oftast ”lillebror” eftersom Lilla My är närvarande eller ”lilla gubben” eftersom att han verkligen ser ut som en liten gubbe.

Senaste BVC-kontrollen visade en vikt på nästan fem kilo, en längd på 55,2 centimeter och ett huvudomfång på 38,4 centimeter. Vi har med andra ord en riktigt stor kille – som utan tvekan sticker iväg i kurvmåtten. Han är ganska tung för sin tid, och brås på sin mamma och storasyster och har ett väldigt stort huvud. Mössor mellan 1-2 månader har vi redan fått skänka bort och istället använder vi mössor som är till för barn som är ett halvår. Flaskmatningen går klockrent, han äter var tredje timme på dagarna och vaknar två gånger på nätterna och klunkar i sig 120 ml.

Annars har han bytt sömniga perioden mot en mer aktiv och det har konstaterats på BVC att han är riktigt stark i nacken och också otroligt uppmärksam på rörelser och ljud. Det bästa han vet är att ligga i sitt babynest placerad nära ett fönster och titta på ljuset. När man lägger honom där hinner man nästan dammsuga hela hemmet utan en enda protest. Protest blir det däremot när det vankas blöjbyten eller klädombyte, den här killen hatar nämligen att vara naken. Och så blir han väldigt ilsken när han kommer på att han är hungrig och flaskan inte finns nära till hands.

29 reaktioner till “FRANK – EN MÅNAD

 1. Hur tusan kan det redan ha gått 1 månad!? Känns som att det var förra veckan busfröet kom ju!? Ge honom en stor kram från mig i alla fall, en till My och dig också såklart😘

  Gilla

 2. Så fort det går, så stor han har blivit. Få nya kläder ocj blöja är ju allt jobbigt 😛 så bebissugen jag blev nu 😍 Så fint att du och Fredrik pratade om en son som skulle heta Frank och så har ni det nu 😍

  Gilla

 3. Nämen åhhhhh mitt hjärta smälter. Lilla gose gossen 🥰
  Så himla synd ni bort så långt från Skåne, eller vi från Västerås. Hade så gärna velat träffa dig och barnen.
  Kram fina ni ❤❤❤

  Gilla

 4. Men åh så söt han är! Tycker han passar så fint i sitt namn😍 Vad roligt att ni hade det på kartan redan när ni började prata barn. Jag hade Sofia som namn den jag jag skulle få en dotter!

  Gilla

 5. Va har det redan gått en månad? :O Tyckte det var nyss han tittade ut från magen ju 🙂 Vem vet han kanske redan börjar känna av att kallare tider är på väg? 😉

  Gilla

 6. Men sötnosen, så snabbt tiden gått! Känns som nyss jag läste om att lilla Frank kom till världen❤️ Lilla gubben påminde mig så om min bror förresten, när jag föddes tyckte han jag absolut skulle döpas till de haha 🤔🌸

  Gilla

 7. Ibland slås man av hur otroligt det är att familjen har utökats. Nu har ju mina barn hunnit bli stora, så de har verkligen funnits hos mig en ”livstid”, men jag minns den där känslan som du beskriver, att det är så svårt att förstå (eller komma ihåg) att det fanns ett liv innan de fanns där.

  Tack för din otroligt fina kommentar hos mig. ❤ Den värmer.

  Gilla

 8. Jo tiden går verkligen fort. Det märker man framför allt när dom är så där små. Min älsta grabb är 9, o ibland så förvånar han mig med olika funderingar o vad mycket han egentligen kan.

  Gilla

 9. Men alltså va? 1 månad redan? Nej ju får vi allt ta och stoppa tiden tycker jag. Menar få är den typ 1,5 månad sedan jag la till dig på Facebook 😊 Han är så fin eran lille son och jag är så glad för er att frank äntligen är i världen ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s