KAJPLATS 9

Det har blivit en del födelsedagsprat på bloggen den senaste tiden, och framförallt idag. Och det kommer att fortsätta i det här inlägget. Dagen efter My’s födelsedag fyller nämligen min mamma år. Och på grund av det fanns det ett bord bokat åt oss på restaurangen Kajplats 9 i lördagskväll klockan 19:30. Det slog upp portarna 2012 och ligger beläget precis intill Mälaren. Från havet och sjöarna hämtar de sina råvaror och det känns alltid som ett självklart alternativ när det vankas middag ute. Min mamma har aldrig tidigare varit där, så det kändes som en del av en perfekt present.

Vi slog oss ner redan tjugo minuter innan vår reservation och satt kvar till 22 och bara pratade om allt mellan himmel och jord. Ett fint uppbrott från familjekaoset, och framförallt en fin stund med min mamma. Under kvällen hann vi med både en grön sparrissallad med eldost från Löfsta Gård, en klassisk steak tartar på svensk oxrulle med kapris, rödlök, dijonsenap, cornichon och äggula och varsin stor moules frites med vitvinskokta musslor från mollösund, vitlök, grädde, schalottenlök och pommes frites med aioli. Smaklökarna dansade tango. Om ni bor i, eller ska turista i Västerås är en middag här det finaste tipset jag kan ge er.

15 reaktioner till “KAJPLATS 9

  1. Grattis till din mamma på födelsedagen, så fint att ni haft de så bra och fått en liten paus❤️ Ser ju verkligen såå himla gott ut vännen, får spana in där om jag är förbi Västerås de är ju inte allt för långt från Örebro 😃❤️ Kramar

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s