BLAND KANTARELLER OCH BÄR

Strax efter nio imorse satte vi oss i bilen och satte fart mot Ramnäs. Stället där Fredrik kommer ifrån och där hans pappa bor kvar. Den gamla bruksorten utanför Västerås som faktiskt har den enda kyrkan jag skulle kunna tänka mig att gifta mig i. Halv tio var vi framme hos min svärfar och hämtade upp honom och sen satte vi fart mot skogen för plock av blåbär och kantareller. Tre timmar avverkade vi i skogen och vi har nyligen kommit hem med fulla burkar kantareller, blåbär, lingon, smultron och till och med vildhallon.

My flög fram över stock och sten, gjorde några rejäla vurpor men klagade inte förrän i slutet när hennes små ben var trötta. Frank gjorde som vanligt, sov sig igenom hela händelsen och Fredrik hävdade att han hade kunnat vara kvar i skogen och plocka blåbär i flera timmar. Och jag då? Trots att jag är helt överlycklig över att vi hittade så mycket av allt är jag nog gladast över den turen då jag bar båda barnen. Lilla My hängandes på ryggen och Frank i bärselen. Att det finns en sådan råstyrka i kroppen tre veckor efter förlossningen gör mig glad. Sakta men säkert börjar jag lita på musklerna igen.

22 reaktioner till “BLAND KANTARELLER OCH BÄR

  1. Men vad häftigt! Då vet garanterat Fredriks familj vem det är då hans släkt bott där hela livet. Lilla bruksorten! Ja, jag har inte heller varit inne i den faktiskt. Men älskar älskar älskar utsidan! 🖤

   Gilla

 1. Åh… Jag kan inte låta bli att gång efter gång slås över tanken: så himla himla fina barndomsminnen både mini-My och lillebror F kommer att få❤️

  Gilla

 2. Så roligt att my fick springa fritt i skogen. Några vurpor gör ju inget. Skönt att han sov sig genom plockningen av bär och kantareller 🙂 så kul att ni hittade så mycket 🙂

  Gilla

  1. Känner samma sak när jag läser om Västerås inne hos dig, det är ju en väldigt speciell sak att få läsa om städer man känner väl igen. Blev det något plock för din del? 🖤

   Gilla

 3. Men hur mysigt låter inte de då? Härligt att ni hittat så mycket också 🤗 Var ute förra året, trodde vi fått en massa för att sen komma hem efter många timmar & se att de var fejk kantareller haha så blivit lite ärrad av svampplockande men ska iallafall ta oss ut för att plocka blåbär 😁 Himla imponerande med din styrka vännen❤️ Massa Kramar

  Gilla

 4. Men åh så mysigt det ser ut!😃 Det är så härligt och rogivande att ge sig ut i skogen och plocka bär. Vilken skörd ni fick med er hem dessutom! Kantareller blir jag överlycklig när jag hittar, och blåbär att göra paj av – muuums!!😄

  Gilla

 5. Åh vad det ser mysigt ut! Tycker de är gubben som borde bära barnen, inte du. Men de måste vara skönt att få tillbaka dina muskler och få känna dig stark. Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s