ONSDAGSLISTAN – HÖST

Jag har gått igenom förra årets höstbilder och kommit fram till att de här två är mina absoluta favoriter. Jag drömmer mig tillbaka, och drömmer mig framåt för hösten är i antågande. För första gången på flera månader fryser man om man kliver ut utan tjocktröja, temperaturen har de senaste dagarna legat runt tolv grader och det är mörkt redan vid 22 på kvällarna. Det kommer nog komma en handfull varma dagar till men jag är redo för höst så ni ska få min sedvanliga årstidslista den här onsdagen.

Det bästa med hösten skulle kunna vara titeln på en bok skriven av mig. För det går inte att nämna bara en enda sak. Jag älskar den här årstiden. Jag älskar att värmen försvinner och att de regniga dagarna blir flera. Att mörkret kommer och att hockeysäsongen drar igång.

Det sämsta med hösten är precis som alla andra år att december och julafton närmar sig så fort hösten har kommit. Vi kanske kan radera december ur kalendern, hoppa över julklappar, tomtar och jultraditioner?

I höst äter jag nyttigt hemmagjort bröd under familjefrukostarna, mycket fisk och skaldjur och framförallt varma soppor, långkok och stora grytor. I den bästa av världar hinner vi ut och plocka kantareller så att vi kan göra kantarellsås och kantarelltoast. Och så får vi inte glömma alla rotfrukter, grönkål och lingon.

I höst dricker jag äntligen allt det som inte rekommenderas under en graviditet. Det vill säga ingefärsshots innan frukost och suröl efter middagen. Och så längtar jag efter varmt te, kanske en chailatte i en takeawaymugg och celsius så fort energin tryter i småbarnskaoset.

I höst läser jag feel good-böcker på min StoryTel Reader. Kanske läser jag också om alla böcker i min boksamling av Paulo Coelho och så kommer jag nog att snöa in en hel del på välmående, kost och träning. Favoritmarkerat i min bokhylla i StoryTel-appen finns just nu Mia Ahls Blå ögon & svart magi, Sofia Lundbergs Den röda adressboken och Ann Fernholms Ett sötare blod.

I höst lyssnar jag på alla de mysiga musiklistorna som brukar poppa upp på Spotify när regnet och kylan kommer. Melissa Horn är en artist som brukar leta sig in i mina spellistor också. Och så blir det nog många ljudböcker medan jag rullar barnvagnen på promenader.

I höst tittar jag först och främst på hockeyn när den rullar igång. Men sluttampen av fotbollsallsvenskan och äventyret i europa league får inte heller glömmas bort. Och så serien Peaky Blinders som jag och Fredrik helt förälskat oss i.

I höst köper jag inredning jag kan använda för att skapa en smart förvaring av allt och ingenting här hemma. Jag vill snöa in mig på smarta och fina ljuskällor nu när det blir mörkare och så är jag riktigt sugen på att köpa saker till mitt kök. Nya sängkläder skulle inte heller vara så dumt!

I höst klär jag mig äntligen i mina vanliga kläder igen. Allt jag har i min garderob har ju fått samla damm under tio månaders graviditet och det har varit så tråkigt. Alla mina tights från Stronger skriker mitt namn och det gör mina blusar, tjocktröjor och fina jackor också.

I höst tränar jag först och främst för att stärka upp kroppen igen. Jag är medveten om att jag har några månader framför mig med yoga, övningar för att stärka upp coremuskulaturen och så långa promenader för att få fart på konditionen. Hållningen och ryggmusklerna har fått sig en omgång av graviditeten så där behövs teknikträning.

Tre bloggkategorier jag vill lyfta i höst är en svår fråga då jag egentligen är väldigt nöjd med mitt bloggupplägg för tillfället. Men jag känner att jag behöver lägga lite extra krut på de vanliga vardagliga inläggen. Jag har funderat på en kategori med fokus på foton i vardagen och sen kommer ju såklart kategorin där jag samlar allt om lillebror Frank att ta mycket plats under hans första månader.

18 reaktioner till “ONSDAGSLISTAN – HÖST

 1. Älskar verkligen hösten också! Super härligt och mysigt!
  Tända ljus, njuta av den sista tiden man ser baken innan det kommer snö 😍😍
  Super fina bilder!

  Gilla

 2. Usch vilken jobbig påminnelse om att hösten är på g! Gillar inte alls hösten med allt regn och mörker.
  Men skönt att kunna dricka allt de där du saknat hehe ❤️

  Gilla

 3. Vilken härlig lista som du var hittat. Blev lite nyfiken på var duell är för något? 🙂 Jag känner mig också redo för hösten nu. Jag längtar så efter att branden ska byta färg och bli fina 🙂

  Gilla

 4. Hahaha åhh jag är precis tvärtom; jag avskyr hösten med rugget och mörkret. Mår oftast som sämst då och ÄLSKAR när julen kommer då jag tycker den är sååå mysig! Dock väldigt fina bilder ♡

  Gilla

 5. Jag är verkligen inte en människa som älskar hösten, den är fin med sina färger men nej, sommar och värme är min grej. Gillar inte vinter heller 🙂 smaken är som baken, tur är det 🙂❤️

  Gilla

 6. Jag gör också mycket grytor och långkok under hösten, ja det ska erkännas att jag gör det året om. Men betydligt oftare på hösten såklart. Köttgryta är verkligen min favorit rätt ❤️

  Gilla

 7. Nånting jag ser fram emot i höst är att kunna tända ljus,läsa böcker och alla fina färgerna på löven. Jag är inte jätteförtjust i när det regnar flera dagar i sträck dock 🙂

  Gilla

 8. Åh jag håller så med dig, Älskar hösten! Att de börjar bli mörkare, mysiga kvällar med tända ljus & te, så underbart 😍 Helt fantastiskt fina & höstiga bilder också vännen❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s