TISDAGSRECEPTET – GRÄDDIG PENNE

”Long time no see” är nog ett ganska ypperligt uttryck när det kommer till mina tisdagsrecept den senaste tiden. För de har lyst med sin frånvaro. Nu är det dock dags att ta sig i kragen och det tänkte jag göra med en älskad pastarätt. Gräddig penne med kyckling, grönkål och champinjoner.

Hundra gram grönkål
Hundra gram champinjoner
En vitlöksklyfta
En påse kycklinginnerfilé
En matsked smör
Tre deciliter vispgrädde
Rivet skal från en citron
Lite färskpressad citronsaft
Flingsalt
Peppar

Penne
Parmesan

Rensa bort stammen på grönkålen och riv den i bitar du tycker är lagom, hacka svampen efter tycke och skala och hacka vitlöken smått. Skär kycklingen i små tärningar och stek den tills den fått färg. Blanda i vitlöken, grönkålen och champinjonerna och krydda med salt och peppar. Rör ner grädden, citronskalet och citronsaften och låt sedan puttra i cirka tio minuter. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och blanda sedan ner även den tillsammans med allt annat. Riv parmesan över och njut!

25 reaktioner till “TISDAGSRECEPTET – GRÄDDIG PENNE

 1. Men så gott det låter och ser ut. De kanske man ska göra någon dag. Kul med lite mattips så man får lite nya maträtter ju. I dag ska jag göra köttfärssås med smaksatt creme fraish de var riktigt gott sist som jag gjorde de 🙂

  Gilla

 2. Vet inte hur många gånger jag har skrivit att jag tycker du ska ge ut din egen kokbok! Du bjuder alltid på så läckra maträtter! ☺️ Jag väntar på boken. Kan jag få din autograf med? 😉🥰

  Gilla

 3. Åh… det där verkade riktigt gott, ska pröva det någon gång. Tack för tipset och fortsätt med tisdagsrecepten!!!

  Gilla

 4. Penne är den godaste pastan tycker jag som man köper i kartong. Har tröttnat lite på flera sorter då jag inte gillar när pasta smakar mjöl. Eller är det jag som börjar bli anti vetemjöl. Champinjoner har jag en sommar dille på gärna frästa i massvis med vitlök

  Gilla

 5. Åh gud så gott!!!
  Undrar om jag kan hitta grönkål här, har inte sett det.
  Kan inte ens minnas att jag har ätit grönkål någon gång, hur smakar det.. haha!!!

  Kram kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s