RECEPT – FRUKOSTFRALLOR UTAN JÄST

Ni vet doften av nybakt bröd? Den har fyllt den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum här hemma sedan en timme tillbaka. Avsaknaden av mjukt bröd i skafferiet här hemma fick mig att googla fram ett recept på frukostfrallor utan jäst och tjugo minuter senare tog jag ut de här härligheterna ur ugnen. De fick godkänt av både stora och små här hemma och det vore elakt att inte dela med sig av receptet, så här kommer det. För 12 små blixtfrallor behövs.

Tio deciliter vetemjöl
Fyra teskedar bakpulver
En tesked salt
Fyra matskedar rapsolja
Fem deciliter mjölk

Sätt ugnen på 250 grader och blanda vetemjöl med bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och mjölk för sig innan du blandar ihop hela kalaset till en kladdig deg. Dela degen i två lika stora delar och rulla den i vetemjöl. Rulla ut det till två längder och dela varje längd i sex delar. Rulla degbitarna till bollar och lägg de på en plåt med bakplåtspapper. Strö mjöl över bollarna och platta till dem. Grädda bröden i mitten av ugnen i 9-11 minuter. ÄT!

26 reaktioner till “RECEPT – FRUKOSTFRALLOR UTAN JÄST

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s