FRANK – EN VECKA

168 timmar, sju dagar, en hel vecka har passerat sedan lillebror kom till världen. Och jag vill bara dra i nödbromsen. Jag kan inte förstå att det har gått så fort, att han redan efter två dygn hade passerat sin födelsevikt och att han aldrig någonsin mer kommer att vara såhär liten igen. När Lilla My växte kände jag ingen ångest, nu när jag vet hur fort tiden går och nu när jag vet att det här är livets sista bebis så letar det sig dock in en gnutta. Hade man kunnat dra i nödbromsen bara för någon dag eller hade man kunnat få dubbelt så många timmar på sina dygn någon vecka framöver hade jag tackat och tagit emot.

Frank Conny Kenneth Rundberg, vem är han då, vår lillebror? Livets lugnaste bebis. När man får andra barnet jämför man självklart med det första, på gott och ont. My visade sina ADHD-gener redan från start men den här gången har vi fått en kille som tar livet och omgivningen med ro. Han sover sig igenom treårstrots, dammsugning och vanligt vardagskaos. Någon gång varannan timme vaknar han för mat och blöjbyte men annars trivs han bäst i sitt babynest eller i vagnen nedbäddad under sin filt. Hade jag inte fött ut det här barnet hade jag nog aldrig kunnat ana att han var min, men det är nog bara lugnet före stormen.

28 reaktioner till “FRANK – EN VECKA

 1. Gud så söt han är ❤ Vad bra att han är lite lugnare än sin syster vi får hoppas att ha håller sig lugn nu ett tag fram över. När vi ses kan jag få hålla honom då om det känns rätt såklart? 🙂

  Gilla

 2. Men alltså jag dör sötdöden här borta, hur fin kan man vara egentligen? Jag älskar verkligen namnet, så himla fint! Det är sjukt hur fort tiden går i början när man har fått en liten, minns att tiden bara sprang förbi haha. Se till att njut till tusen nu 🙂 ❤

  Gilla

 3. Så himla härligt att han inte vaknar när ni flyr och far omkring honom, när syskon skriker och dammsugaren ljuder på högsta volym! Haha… En annan hade ju vaknat direkt. Undrar varför vissa sover djupare än andra!

  Gilla

  1. Jag tror att det är en sådan där sak man kan vänja in. Vi förde alltid jättemycket ljud med Lilla My också och hon sover som en stock när hon sover oavsett ljud. Tassar man på tå gör man sig nog en otjänst. Men som vuxen har man ju konsekvenstänket och vaknar av okända/konstiga ljud 🖤

   Gilla

 4. Kan det va brevbärarens barn ? 🙂
  Meeen guuu så himla fin han är o ja så liten . pytte bebisar som man kan kika på hur länge som helst.
  vi hade bestämt tre barn så när sista kom blev ja samma käne paniken detta är sist ggr detta är sista ggr så ja vve vva du menar

  men tack goa fina du alltid så gullig kram på dej ❤

  Gilla

  1. Haha, mycket möjligt mycket möjligt!
   Ja, han är verkligen himla fin. Men det är klart att man tycker det som förälder, så det är skönt att andra säger det också. Stor kram Ullie 🖤

   Gilla

  1. Så är det ju verkligen. De är individer precis som vi, det finns trots att de är helt nyfödda. Bara en sådan sak som att vi nu har fått en bebis som är kall om fötter och händer och fryser, My svettades och låg bara i blöja när hon var liten 🖤

   Gilla

 5. Men lilla sötnosen! Så han har växt❤️ Är en sådan skillnad mellan mig & min bror också haha, jag visade direkt min ADHD & skrek dygnet runt medan min bror bara sov och var så lugn! Så intressant och fint att de kan vara sån skillnad mellan syskon. Kramar

  Gilla

  1. Ja, det är HELT SJUKT hur mycket de växer de första dagarna. Förstår inte hur det ens är möjligt. Hahah, åh älskade du! Kan se det framför mig och hoppas faktiskt för en gångs skull att lillebror inte blir lika rivig som storasyster. Då kommer vi få många gråa hår. Kram 🖤

   Gilla

 6. Men shit vilken liten fin en 💕 hyn på han ser ju så myssig ut man vill ju bara krama 💕 va glad o tacksam du måste känna dej efter ett sånt här mirakel

  Gilla

 7. Stort grattis till lille Frank! Ja tiden går fort och jag minns den känslan du beskriver. Man vill stanna tiden en stund. Härligt att han verkar vara så lugn. Njut av det. Sedan har ju alla åldrar sin charm men att stanna i den första bubblan ett bra tag är ju underbart❣️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s