ONSDAGSLISTAN – DET HÄR ÄR JAG

På morgonen
Förr i tiden var jag en människa med ett fruktansvärt morgonhumör. Mina föräldrar tassade på tå hela min uppväxt och när jag träffade Fredrik sa han att han aldrig hade mött en person som var tröttare och otrevligare på morgonen. Lite av det hänger kvar, om det vill sig riktigt illa, men sedan vi fick Lilla My har jag blivit ljusår bättre. Nu är jag den som både städar, bäddar och gör iordning familjefrukostar tidigt på dagen.

På kvällen
Jag följer numer slaviskt de rutinerna som Fredrik har på kvällarna, att gå och lägga sig när klockan slår 22:00. Men, det är på kvällarna som min hjärna är som mest aktiv, då jag kommer på flest ideér eller vill vara som mest kreativ. Då kan min rastlösa själ få för sig att börja möblera om, rensa i köksskåpen eller ta en promenad.

På restaurangen
Är jag den personen som väljer platsen där jag har en överblick över hela lokalen. Jag hatar att sitta med ryggen mot saker och ting så att jag inte ser vad som händer. Med tanke på mitt kontrollbehov behöver jag sällan ens öppna menyn, den har jag redan läst på internet och jag vet precis vad jag vill ha. Jag beställer alltid in isvatten med citron och är överdrivet trevlig mot servicepersonalen eftersom att jag vet att de kommer ha minst två oförskämda sällskap under kvällen.

På café
Beställer jag alltid en stor chai latte innan jag slår mig ner för att göra en sak; äta det jag köpt. Jag blir lätt rastlös av mig och kan inte slå ihjäl flera timmar vid något bord bara för att det är mysigt.

I matbutiken
Är jag nog den mest strukturerade människan som finns. Jag har alltid en renskriven handlingslapp med mig, kategoriserad efter hur allting ligger i butiken. Jag är effektiv, snabb och har det gärna avklarat på så kort tid som möjligt. Nu storhandlar vi ju bara via ICA Online och åker och plockar upp och det är ett av de bästa besluten jag tagit i mitt liv.

I klädbutiken
Befinner jag mig nästan aldrig, och när jag gör det så väljer jag små välsorterade butiker som Vero Moda eller VILA. Att gå in på ett stort, stökigt H&M ger mig alltid kalla kårar. Ser jag ingenting intressant efter att ha scannat av butiken i ungefär fyrtiofem sekunder så vänder jag på klacken och går. Hittar jag mot förmodan någonting provar jag aldrig det i provhytten och är det lång kö eller en otrevlig kassör så lämnar jag plagget och går.

På bussen
De få gångerna jag åker buss är jag den som är först på, eftersom att jag stått och väntat längst, och sen är jag den som är först av, eftersom att jag är den som har ställt mig upp först. Jag måste åka framlänges på grund av åksjuka och det givna sällskapet är musik.

31 reaktioner till “ONSDAGSLISTAN – DET HÄR ÄR JAG

 1. Vilken rolig lista 🙂 jag är precis likadan – hatar att sitta med ryggen emot där allt händer, vill inte missa något och får ingen matro om jag inte ser! ♡

  Gilla

 2. Oj, så lika vi är. Här har iofs alla dåligt humör på morgonen, så vi äter alltid frukost var för sig. Klädbutiker går jag bara in om jag min kompis ska handla och då sätter jag mig oftast på en stol om det finns (Händer inte ofta). Själv beställer jag bara på nätet. Måste jag handla mat i affär skriver jag också upp allt i ordning, men här handlar vi oxå det mesta via Ica online. Super smidigt. Jag är också kvällsmänniska. På café går jag sällan, det finns ett café jag kan äta lunch på och där är det mer hemtrevligt och knappt något folk. Helst fikar jag hemma hos någon eller hos mig.

  Gilla

 3. men Tack gulle dej . ja jag älskar oxå ernst saker o har en del de är så fina . men handdukarna lite sådär o drar inte till sej vatnet men ja fina att ha vvvid spisen =)

  Då håller jag alla tummarna som går nu om lilla underverket vill kika ut stort lycka till med allt kramar

  Gilla

 4. Vi är verkligen så lika du och jag. Jag är inte heller trevlig på morgonen jag måste ha mitt kaffe för att kunna vakna och känna att jag vill vara social. Är absolut ingen morgonmänniska. Istället är jag som dig som gör saker på kvällen/natten. Att gå in i en klädaffär är tråkigt tycker jag. Och prova nej det gör jag helst inte. haha så lika vi är 🙂 ❤

  Gilla

 5. Haha åh jag är verkligen ingen morgonmänniska och aldrig varit! Men glad att höra att de kan förändras, då kanske de finns hopp för mig 🤣 Såg din kommentar i gruppen & vill skicka dig en massa lycka till kramar min fina vän💓

  Gilla

 6. Förstår inte människor som kan sitta och luncha / fika i flera timmar. jag dricker och äter upp sen vill jag gå. Blir så rastlös snabbt! haha
  Dock älskar jag gå inne på hm och kolla kläder i evigheter hihi

  Gilla

 7. Jag försöker ofta även om jag inte stod först tränga mig vid bussen som alla andra i den här staden för att kunna välja bästa platsen. Här är en nattmänniska som också få de flesta saker gjorda sent eller nattetid. Helt fel men så har jag alltid funkat

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s