OM UPPGIVENHET OCH GULDGLIMTAR I VARDAGEN

Uppgivenhet är dagens ord, känsla och sinnesstämning. Kanske är det som Fredrik säger, att jag är alldeles för hård mot mig själv, att jag är alldeles för otålig och alldeles för stressad. Men, jag är trött på att vara gravid nu och vet att tiden lillebror får i magen nu efter beräknat födelsedatum varken gör honom eller mig gott. Risken att gå samma öde till mötes som med storasyster My ökar för varje dag han är kvar där inne. Infektion, blodförgiftning, svårighet att passera genom mitt bäcken. Igångsättning är det inte heller tal om, då medicinerna och det onaturliga förloppet inte gifter sig så bra med mina sjukdomar.

Det blev en hinnsvepning igår på eftermiddagen. Jag var öppen mellan 2-3 centimeter, huvudet ligger centralt precis innanför öppningen och förlossningsläkare och barnmorska lovade guld och gröna skogar. Om ni bara tar en promenad, sa de. Rör på er lite, så kommer det sätta igång. Men än har ingenting hänt. Men en fin promenad fick vi oss, och titta vad vi hittade längs med spåret! Skogens guld, kantarellerna. Det blev en total överraskning och Fredrik hoppade jämfota av glädje medan jag passade på att plocka lite blåbär.

21 reaktioner till “OM UPPGIVENHET OCH GULDGLIMTAR I VARDAGEN

  1. Ja, just nu hör man så mycket olika från folk. Om att det fungerat efter bara några timmar, efter något dygn eller inte alls. Men det borde ju ha god effekt med tanke på att jag var så öppen. Vi får se! Tack för pepp! Kram!

   Gilla

   1. Du vet att alla mina tankar är hos dig och familjen. Jag tror nästan att jag vill att allt sätter igång lika mycket som du hjärtat, men bara nästan. Du vet vart jag finns om du behöver ❤️

    Gilla

 1. Nu håller jag tummar och tår för att lillebror skyndar på och kommer ut till er och lilla My; nog vilat för den lille filuren säger jag! (Det kan ju dock inte röra sig om många dygn nu, nej mer spänd på världen här ute måste han ju faktiskt vara, inte sant?)
  Återigen så vet du att jag skickar all styrka och lycka till er vännen ❤
  Kärlek från mig!

  Gilla

  1. Åh, fina My. Jag håller med dig, nu är det nog vilat för den lilla satungen! Vi får ju gå som mest till nästa söndag – men det känns som en evighet dit. Alla världens kramar till dig 🖤

   Gilla

 2. Snart kommer bebisen får vi hoppas 😍😍
  Åh kantareller, har försökt leta här med sambon men hittade en liten hahan! Tror inte riktigt finns här, vilket är super tråkigt!

  Gilla

 3. Vad tråkigt att inget har hänt än. Förstår att du känner dig så klar med att vara gravid. Jag trodde ju inte på några såna hemmakurer. Men jag vill tro och hoppas att Louis förlossning satte igång när jag åt en starkt köttfärssoppa 🙈 vad roligt att ni hittade kantareller på eran promenad 🙂

  Gilla

  1. Åh, fina fina fina du! Du får jättegärna skicka recept på drinken, det kan ju omöjligt skada tänker jag. Ja, jag får försöka ställa om tankesättet helt enkelt. Stor kram till dig 🖤

   Gilla

 4. Å redan svamp, måste ut och leta här i helgen med. Tänker på dig och hoppas allt går bra, 2{ cm är ju en bra början. Är ju igångsatt med båda mina, ingen vidare och läste att du inte kan göra det pga orsaker. Hur gör de då om det inte kommer igång? Håller tummarna att det kommer igång inatt fina du ♥️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s